Annonse


Mobilgiganter i spill-samarbeid

Mobilkjempene vil først komme frem til en enighet om utviklingsverktøy for programmerere, som skal tilbys for en svært lav lisensavgift. De tre samarbeidspartnerne tror en felles standard for mobilspill vil føre til et langt større utvalg av denne typen underholdning, noe som kan virke som en drivkraft på neste generasjon nettverk og spilldingser.

Kan gi milliarder

Motorola, Ericsson og Siemens håper en felles standard kan bidra til vekst i en bransje som sliter med stadig mer presserende røde tall i regnskapene.

– Det potensielle markedet for en felles standard kan gi milliarder av dollar i kassa, sier Tim Krauskopf i Motorolas Internet Software and Content Group.

Utspillet kommer på et beleilig tidspunkt under teknologimessen CeBit i Hannover, der det siste av det siste innen mobiltelefoner presenteres – med fargeskjermer, større skjermer og bedre grafikk enn tidligere. Med andre ord telefoner som er som skapt for spill.

Annonse


Gir mer tid til spill

– En felles plattform kan gjøre det enklere å forutsi forbrukernes kjøpemønstre. I tillegg kan det føre til at utviklerne bruker mindre tid og penger på å utvikle spill og mindre tid på å utvikle infrastruktur.

Så snart standarden er lansert, vil Ericsson, Motorola og Siemens arbeide aktivt med å innarbeide den i mobiltelefoner, leverandører av plattform-teknologi, mobiloperatører og systemutviklere.

Systemet vil bli kompatibelt med Metrowerks programvare CodeWarrior, som brukes av de som utvikler spill for Sony PS2, Nintendo Game Cube og spill for Palm OS.