Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Britiske myndigheter ble cracket

Først var det munn og klovsyken, som plaget de britiske øyer. Nå har britiske myndigheter blitt utsatt for ut hackere som endret en rekke hjemmesider – der i blant en side som omhandler e-revolusjonen.

Det er tydeligvise en liten svakhet i webserverne til de britiske myndigheter, for datapøbler har nå klart å trenge seg inn.

Hovedmålet til snokene var, govtalk.gov.uk, noe som er litt pinlig, siden denne siden tar for seg hvordan britene skal angripe e-revolusjonen. Ansvarlig for siden er regjeringens egen e-representant.

Siden ble utsatt for en såkalt »deface», og datasnokene prydet siden med sin POizonBox-poster i stedet.

Ingen kommentar fra myndighetene

En annen side som ble rammet var nasjonalarkivene til Skotland og en rekke nettsteder tilhørende lokale myndigheter.

I følge The Register, er ikke myndighetene særlig interesserte i noen diskusjon om hendelsen, og nekter foreløpig å kommentere hendelsen.

Serveren som hackeren klarte å komme seg inn på var en Windows IIS, noe som visstnok skal være denne hackerens favoritt.

Så sent som i forrige måned ble datainnbrudd en definert som en svært alvorlig forbrytelse å utføre på i Storbritannia. Det ble da vedtatt at datainnbrudd kan defineres inn under den nye Loven om terrorisme (The Terrorist Act). Det innebærer at crackere kan dømmes like hardt som terrorister dersom de truer rikets sikkerhet.