Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny mobilportal sikter høyt

Norge trenger en uavhengig, god mobilportal. Det mener den nye norske aktøren Halebop, som håper å sikre seg 10 prosent av norske mobilbrukere i sitt første operative år.

Halebop-sjef,Per Ivar Lie
Svenske Halebop ble lansert i Mai 2000, og har i dag en halv million registrerte brukere. Disse benytter seg av den svenske eller den engelske versjonen av portalen.

Når Halebop nå oppretter en egen portal i Norge, er det med en ubeskjeden optimisme for fremtiden og lønnsomheten i tjenester for det mobile Internett.

På brukerjakt

-Vi tror det trengs en uavhengig portal i Norge, og har som mål å få 10 prosent av landets mobile brukere til Halebop. I løpet av et år håper vi på å ha sikret oss 250.000 unike brukere.

Det er ikke bare snakk om å flytte brukere fra andre portaler, men å få de brukerne som nå enda ikke brukere mobilt Internett. .

Halebops fire norske ansatte jobber nå aktivt med å tilrettelegge tjenestene, knytte seg til samarbeidspartnere på innholdssiden, og forberede den store markedskampanjen som skal iverksettes ved den store lanseringen i begynnelsen av April.

Innhold

Ved å aktivt gå ut til norske innholdsleverandører, håper Halebop å sette sammen en kraftpakke med gode mobile tjenester. Halebop vil tilby å selv lage den tekniske løsningen for de som enda ikke har en oppegående wap- eller mobil tjeneste.

– Vi er helt selvforsynte på teknologi, har vår egen WAP gateway, og sørger for at tjenestene vi formidler kan brukes på alle terminalene og teknologier som finnes på markedet, sier Lie.

Operatøreid men uavhengig…?

Halebop legger mye betydning i det å være et uavhengig alternativ til de andre operatørdominerte portalene. Men noen har også litt vansker med å godta Halebop som uavhengig, tatt i betraktning at de eies av Oracle og svenske Telia (som igjen eier NetCom).

Er Halebop virkelig uavhengig?

– Ja, det er jo det vi nå må bevise. Brukerne aksepterer oss som uavhengig i Sverige, og vi har absolutt ingen pålegg fra Telia om hvordan vi skal drive portalen, sier Lie.

Betalingstjenester

Halebop ser for seg i hovedsak to inntektskilder. For det første vil det være snakk om å la de innholdsleverandørene som ønsker det ta seg betalt for tjenestene, mens en liten del av transaksjonene drypper på Halebop. Samtidig vil man kunne tjene litt penger på å slippe annonsører inn på de tjenestene som er gratis.

– Vi vil innføre litt reklame på noen av tjenestene SMS- og waptjenestene. Det vil i såfall være snakk om en liten bit øverst i meldingene, og ikke noe svære greier, forsikrer Lie.

Allerede stiller portalen med et utvalg tjenester, og Halebop har satt seg som målsetting å lansere minst en ny tjeneste hver uke. Noen vil koste penger, og andre vil være gratis.

For å se nærmere på Halebop, besøk www.halebop.no.

Stikkord: Mobil