MP3.com

Annonse


MP3.com kutter artist-lønna

MP3.comInntil nå har MP3.com vært et av de få stedene på Internett hvor musikere kan få betalt for at folk laster ned og hører på musikken deres. Alle artistene som var registrerte på nettstedet var med på den såkalt “Payback for Playback”-ordningen (P4P).

Dette innebar at hver gang en besøker lastet ned et stykke musikk, gikk en liten slant inn på den virtuelle kontoen til artisten. Så snart artistens konto kommer over et visst minstemål, vil han motta regelmessige sjekker fra MP3.com.

En klapp på skulderen

For de aller fleste har denne ordningen vært en symbol påminnelse på at arbeidet man gjør som musiker faktisk blir verdsatt, da man gjerne får en ubetydelig sum på et par hundrelapper i posten en gang i blant. For de mest populære artistene har P4P betydd titusenvis av kroner i månedlige inntekter.

Fra 1. April gjør derimot MP3.com slutt på moroa for mange. Alle som nå vil dra glede av P4P, må først registrere seg som Premium Artists, som koster $19.99 (ca. 180 NOK). Dette er langt mer enn brorparten av musikerne i dag tjener på P4P, noe som sannsynligvis betyr at mange ikke vil finne det fornuftig å betale denne registreringsavgiften.

Annonse


De rike blir rikere…

I Februar tjente Emily Richards 118.000 NOK, trance[]control 79.000 NOK, og Nexxus 62.00 NOK. Disse vil nok gladelig betale sine $19.99 for å bli Premium Artists.

Spørsmålet er om artister som norske Simplifax gidder å gjøre det samme, når deres oppsparte P4P totalt beløper seg på $5,50. (P.S. Deres ærbødige journalist vil sannsynligvis også miste sin ujevne inntektstrøm)

Sinte artister

På diskusjonsforumene til MP3.com er mange tydeligvis opprørte over at det blir slutt på den gratis P4P-ordningen:

“I just read an article featuring the changes in MP3.com’s payback program and suddenly I realized one thing. I wish I was a crack whore. They get more respect than musicians and songwriters and they actually get paid for what they do. It’s bad enough that we’re expected to crawl on our bellies and beg for crumbs, we’re also expected to pay for the privilege of doing it. Many of us have studied and worked on our craft for just as long as doctors. Some have even invested as much”

Dette og andre innlegg kan du lese på www.mp3.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse