Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettet er bare et nikk unna

En ny type mus ser ut som en blanding av en solskjerm og et strutsenebb og kommuniserer med datamaskinen via radiobølger.

Hodemus
Datamusen Tracer kan forsåvidt bæres hvor som helst på kroppen, men er i første rekke et praktisk og anvendelig hodeplagg.

Den er utviklet med tanke på databrukere som av en eller annen grunn ikke er i stand til å bruke en håndstyrt mus – på grunn av muskelsykdommer eller andre uheldige omstendigheter.

Tracer er bygget på det produsenten Boost Technology kaller «mikro-gyroskop-teknologi», som fanger opp hver minste hodebevegelse. Bevegelsene blir sendt til datamaskinen trådløst – via radiobølger. Opptil sju Tracer’e kan jobbe samtidig i samme rom uten fare for at musepekerne fyker i alle retninger.

Musen leveres med et elegant(?) pannebånd som får deg til å se ut som en slags mellomting mellom Bjørn Borg og Arne And. Den er selvsagt oppladbar – produsenten lover nok strøm til ti timers intens peking før batteriet må i laderen.