Annonse


Løsning for mobil lønnsomhet

Ericssons lanserer Mobile Commerce Platform, som et svar på operatørenes og tilbydernes behov for å tjene penger på mobile internettjenester.

Plattformen skal løse funksjonalitet både for aksess, betaling og sikkerhet.

Kan ta betalt

En rekke innholdsleverandører i Norge har klaget over at de ikke har hatt muligheten til å tjene på innholdet sitt på WAP/mobilt Internett. Ericsson mener de har en teknologi som løser dette problemet – både for operatører og innholdsleverandører.

Det svenske telekomselskapet mener at noe av det viktigste med deres plattform er at det bli mulig å ta betalt for både innhold og for tjenester som er kjøpt over det mobile Internett.

Annonse


Ericsson har samarbeidet med Hewlett Packard om betalingsteknologien Jaldatm, gjennom selskapet EHPT. Jaldatm muliggjør både mikrotransaksjoner og sesjonsbaserte betalinger.

Betal for nyheter

I dag er det gratis å lese de aller fleste nyhetene via WAP. Men mikrotransaksjoner gjør det mulig nå for aviser som VG, Dagbladet og ITavisen.no å ta betalt for innholdet – men noen får ører eller kroner per gang.

Sesjonsbaserte betalingsløsninger gjør det eksempelvis mulig å abonnere på å spille fem mobilspill per dag – uavhengig av hvor lang tid de tar.

Personlig tilrettelegging

Ericsson mener at de også har løst utfordringen med personlig tilrettelegging av tjenester som bank, kjøp og slag, billettbestilling, spill og gambling.

Løsningen skal også gjøre det mulig å tilby online hjelp som er spesialtilpasset til den enkelte mobilkunden (mCare).

Mobile Commerce Platform er klargjort for GPRS både i GSM- og TDMA-nett (USA)

APIer (Application Programming Interfaces) for Ericsson m-handelsplattform er nedlastbare fra www.ericsson.com/developerszone.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse