HP Jornada 548 -

Annonse


HP Jornada blir råere

HP Jornada 548 -HP er foreløpig tilbakeholdne med detaljer, men sier det vil komme nye modeller både i 500 serien (håndholdt uten tastatur) og 720-serien (med tastatur).

Lanseringen av de nye modellene vil skje under teknologimessen CeBIT. Her er det ventet at trådløst mobiltelefonbasert internett og trådløse nettverk vil stå i fokus. HP vil lansere produkter for begge disse områdene. ITavisen.no er tilstede på CeBIT, og vi vil komme tilbake med ytterligere dekning fra det arrangementet.

Med GPRS

Det produktet det kanskje knytter seg mest interesse til er HP Jornada med GPRS. Det betyr at vi får en PDA med telefon og konstant oppkobling mot internett.

Denne løsningen vil være på markedet i Norge allerede til høsten, får ITavisen.no opplyst fra HP i Norge. Men flere detaljer om den nye PDAen får vi ikke før CeBIT åpner senere i uken.

Annonse


Folke-PDA

Samtidig planlegger HP å lansere Jornada 525, en ny og billigere PDA. Denne skal ha samme prosessor som Jornada 548 (Hitachi 133 MHz), men vil bare få 16 MB minne, eller halvparten av det du får i Jornada 548.

Skjermen skal være av en type som er rimeligere å produsere, selv om det fortsatt dreier seg om en trykkfølsom fargeskjerm.

525 er et forsøk på å kapre markedsandeler. Siden det ikke dreier seg om spissteknologi må HP satse på lavere priser for å kunne konkurrere på volum. Compaq lanserte nylig sin »billig-iPaq», en 16 MB utgave av toppmodellen, og med sort/hvitt skjerm. Fryktelig billig kan den neppe sies å være med en prislapp på ca 5.000 kroner.

Hva prisen på Jornada 525 vil ende på er ikke oppgitt, men skal den bli en volumselger må nok prisen ligge godt under dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse