PalmPix

Annonse


Testet: Kodak Palmpix

PalmPixDet lille kameraet fra Kodak koster drøyt 2.000 kroner. Til denne prisen kan du selvsagt ikke regne med å få et kamera som tar bilder av særlig høy kvalitet. Men er du mest interessert i å knipse enkle bilder fra ferieturen for å sende dem som vedlegg til e-post, da duger dingsen i massevis.

Enkel installering

ITavisen.no har testet Kodak Palmpix på en Palm m105. Selve installeringen var svært enkel. Først putter du den medfølgende CD-ROM-en i PCen.

Trykk på installer, og neste gang du synkroniserer palm’en legger alle filer seg på plass der de skal være. Så er det bare å klemme kameraet på plass i bunnen av Palm’en og velge PalmPix fra menyen.

Selve linsen sitter på baksiden av kameraet. Dermed kan du bruke skjermen som viewfinder. Trykk en gang på kalenderknappen, og kameraet er aktivisert. Når du har motivet ditt på skjermen trykker du en gang til. I løpet av noen sekunder er bildet lagret og dukker opp på en liste i skjermbildet.

Annonse


PalmPix 2
En liten linse sitter på baksiden.

Lav oppløsning

Du kan ta bilder i »god» eller »best» oppløsning. »Best» oppløsning vil si 640 x 480 punkter, noe som tilsvarer 0,3 megapixel. »God» oppløsning er 320 x 240 punkter, eller 0,08 megapixel. Selv i beste oppløsning er dette håpløst langt unna den kvaliteten du trenger for å skrive ut bildene til et fotoalbum.

Bildene lagres i Palm’en til neste gang du synkroniserer. Da flyttes de til en nyopprettet mappe på PCen og kan behandles som et hvilket som helst annet digitalt bilde. Bildene kan også sendes fra Palm til Palm via Ir-porten.

Ikke fotoapparat

En Palm med Palmpix erstatter ikke et fotoapparat, til det er kvaliteten på bildene for dårlig.

Men det er mulig å ta kjappe bilder til bruk på Internett eller i e-post. Enkelte kan sikkert også ha nytte av å ta slike bilder for å dokumentere ulike hendelser (befaring, trafikkuhell, taksering osv).

Å se bildene på en Palm uten farger er ingen morsom opplevelse. Bildene blir kornete og vises i sort mot grønt. Kontrastene er dårlige, og en Palm har bare 160 x 160 punkter på skjermen. Men det holder like vel til at du kan grovsortere bildene dine før du velger hvilke du vil beholde.

Ytelser

Kameraet drives av et stk AAA-batteri. Det har 2x digital zoom, og kan ta skarpe bilder på avstander over 90 cm. Lukkerhastigheten er 1/15 til 1/500 sekund. Kameraet har også forsinket utløser, og du har da 10 sekunder på deg før bildet blir tatt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse