Tekken Tag hovedbilde

Annonse


PS1 får framtid som bærbar

Tekken Tag hovedbildeI et intervju med nettstedet EETimes sier direktør Ken Kutaragi i Sony Computer Entertainment at Playstation 1 – også kalt PSOne og PS1 – vil gjennomgå en rivende utvikling som produkt i tida som kommer.

Ny teknologi både på prosessorsiden og strømforsyningssiden vil gjøre PS1 til et fullblods lommeprodukt på linje med GameBoy fra Nintendo. Bare mye, mye mer avansert både når det gjelder grafikk, lyd, hastighet og minnekapasitet.

Litt større enn en PDA

Kutaragi ser for seg en terminal på størrelse med en litt stor PDA der alle spillene som i dag eksisterer for PS1 kan kjøres via en ekstern CD-stasjon. I tillegg vil det komme nye spill på Sonys minnekort Memory Stick.

Sony vil ikke gå ut med noe navn, men den bærbare Playstation har allerede blitt døpt «PS Walkman» i spillkretser.

Annonse


Skjermen vil i første omgang være LCD, men på sikt vil Sony bruke sine nye OEL-skjermer, som både har bedre oppløsning og dramatisk lavere strømforbruk.

– Det som skjedde med lydutstyr vil også skje med Playstation. Vi fikk en utvikling der stereo gradvis ble et bærbart produkt. I dag er ikke Playstation 1 en gang på høyde med de første radioene med kassettspiller. Den går ikke på batteri, og den har ingen skjerm. Men spillproduktene går i samme retning som lyd og bildeproduktene. Det er her vi tror mulighetene for vekst ligger, sier Ken Kutaragi.

Toshiba-samarbeid bærer frukter

Allerede for tre år siden annonserte Sony et samarbeid med konkurrenten Toshiba om å lage nye brikkesett for både PS1 og PS2. Dette er nå i ferd med å bære frukter, mener Kutaragi.

Han mener de nye brikkene er en forutsetning for å lage kraftige, bærbare spillterminaler. Disse brikkene, som foreløpig bare finnes på papiret, inneholder nesten alt som skal til for å få en PS1 til å fungere.

I hvitboka for det nye felleproduktet står det at de nye brikkene er 17 x 14.1 millimeter med en 250 MHz CPU som klarer mer enn 100 instruksjoner samtidig. Strømforbruket er på relativt beskjedne 15 watt, men også dette er trolig for høyt for en batteridrevet terminal.Når den første «PS Walkman» vil rulle ut av fabrikken i Tokyo sier Sony-sjefen ingenting om. Men veien fra høyttenking i pressen og ferdig produkt er vanligvis ikke så lang for den japanske elektronikk-giganten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse