Hanspring:Itavisen

Annonse


Lomme-PC og GSM-telefon i ett

Hanspring:ItavisenTorsdag lanserte Handspring-grűnderen Ed Colligan den sylslanke, nye Handspring-modellen Visor Edge under et presseseminar i Stockholm. Flere leverandører viste fram nye Springboard tilleggsmoduler for Handspring-apparatene.

Presentasjonen på storskjerm foregikk på en Handspring Visor Prism med fargeskjerm og Springboard VGA-kort koblet til en projektor. Colligan styrte visningen med en knøttliten fjernkontroll.

ITavisen.no i fulle farger

Etter seminaret intervjuet vi den nordiske salgssjefen Michel van den Berg. Han plugget en splitter ny Visor Phone GSM 900/1900-modul til sin Handspring Visor Prism, koblet seg opp til en svensk mobiloperatør og håndskrev www.itavisen.no på skjermen. Visor Prism eksponerte deretter ITavisen.no med illustrasjoner i fulle farger.

Michel van den Berg demonstrerer Visor Prism med GSM-modul på toppen. Skjermen viser ITavisen.no.

Bare plugg den i!

GSM-modulen Visor Phone plugges til Springboard-kontakten på toppen av lomme-PC-en. Den inneholder antenne, høyttaler og to knapper som veksler mellom tekst og tale. Alle Handspring Visor-apparatene har innebygd mikrofon.Visor Phone har et eget batteri. Det lades sammen med hovedbatteriet når Handspring-apparatet plasseres i dokkingstasjonen. All nødvendig programvare følger med.

Annonse


Blazer optimaliserer nettsidene

Visor Phone bruker nettleseren Blazer fra BlueSky, som optimaliserer nettsidene for visning på den vesle skjermen. Visor Phone kan både håndtere e-post, øyeblikksmeldinger, diskusjonsgrupper og nettsider, i tillegg til å fungere som GSM-telefon med tale og SMS. Å skrive en tekstmelding med håndskrift på skjermen, går selvfølgelig raskere enn med tastene på mobiltelefonen. Du kan ringe ved å trykke på knapper med navn hentet fra kontaktregistret.

Til Norge til sommeren

En amerikansk versjon av Visor Phone er allerede på markedet. Den koster om lag 2600 kr. – Som du ser, fungerer også den europeiske versjonen, sier Michel van den Berg. – En rekke europeiske mobiloperatører har den nå til test. Vi ønsker å etablere et samarbeid, for å tilby Visor Phone og Visor bundlet med mobilabonnement. Vi håper også at mobiloperatørene vil tilby dobbelt sett av SIM-brikker, for de som både ønsker å bruke sin mobiltelefon og Visor Phone.

GPRS-løsning underveis

Visor Phone kommer på markedet før sommeren, men van den Berg kan ikke angi tidspunktet.Handspring inngikk nylig samarbeid med franske Wavecom om å videreutvikle nye trådløse dataprodukter basert på deres WISMO-teknologi (wireless standard module) og tobånds, GPRS-kompatible GSM-moduler.

Alle Handspring-apparatene benytter operativsystemet Palm OS med tilleggsfunksjoner som Handspring selv har utviklet.

Norsk distributør er på plass

Sist uke ble Oslo-firmaet Mcom AS eksklusiv norsk distributør for Handspring. Mcom begynner i disse dager å distribuere fire modeller: Visor, Visor deLuxe og Visor Platinium med monokrom skjerm, og Visor Prism med fargeskjerm, til priser fra 2200 til 5700 kr, med moms.

Den nye, sylslanke Handspring Visor Edge med monokrom skjerm som ble lansert i Stockholm, kommer på markedet i april. Den får en listepris på 4700 kr, opplyser Michel van den Berg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse