Annonse


Gratis norsk publiseringsverktøy

– Verktøyet egner seg meget godt for publisering av netthandel, portaler, intranett, hevder salgs- og strategikonsulent Alexander Farstad i eZ Systems ovenfor ITavisen.no.

Modulbasert

eZ publish 2.0 inneholder en rekke moduler.

– På grunn av modulariteten, og bruken av maler i designet, skal det være lett for en designer å tilpasse systemet til eksisterende visuell profil eller å lage en ny profil med eZ publish som grunnlag, mener Farstad.

eZ publish lisensieres under GPL, det vil si gratis distribusjon og åpen kildekode.

Annonse


– Kostnadene for å ta i bruk eZ publish er minimale til. Programmet er også fullt på høyde med sine kommersielle konkurrenter, hevder Farstad

Utviklingsfokus

Selskapet er lokalisert i Skien med 15 ansatte og består nesten utelukkende av utviklere. Aleksander Farstad er økonomen som holder styr på den finansielle biten, samt at han legger strategien for selskapet. Den siste tiden har de også ansatt en som tar seg av daglige kontorrutiner.

– eZ publish er blitt et av verdens mest populære åpen kildekode webprosjekter bare i løpet av fire måneder, hevder Farstad.

Ambisjon nummer en er å overleve på å lage åpen kildekode i Telemarksbyen Skien, samt å lage et av verdens beste publiseringsverktøy.

– Men hvordan skal selskapet deres tjene penger?

– Vi leverer blant annet en rekke konsulenttjenester, som oftest er relatert til vårt produkt. Vi hoster, yter support og bidrar til internettutvikling, forteller Farstad.

Selskapet har hentet minimalt med penger fra utsiden, og det er de ansatte som eier mesteparten av selskapet.

– Åpen kildekode gir tillit

Selskapet mener at deres åpne linje i forhold til kildekode og dokumentasjon har bidratt til å gi dem tillit blant sine kunder.

– eZ Publish finnes også på nynorsk, er planen å få det offentlige Norge som kunder?

– Vi har allerede en stor norsk kunde i helsevesenet, og vil gjerne ha flere kunder i offentlig sektor. Men vi ville også vise hvor enkelt det er å bytte språk. Systemet er objektorientert og modulbasert, noe som bidrar til at det er enkelt å skifte språk, forteller Farstad.

Modulariteten har bidratt til at en rekke utviklere verden over har oversatt publiseringsverktøyet til sitt språk. Blant annet finnes det en versjon på tyrkisk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse