Annonse


IT-folk med forkle

I følge Financial Times utgjør nå avlagte dått.kåm-folk hele 15 prosent av de arbeidssøkende til restaurantbransjen i storbyen.

Heller kunder

– Det er en fordel for de av restaurantene som har mangel på folk. Men helst ville de nok sett at de nye arbeidssøkerne var gjester med fete lommebøker i stedet, sier Chuck Hunt i New York State Restaurant Association.

Trives

Mange nybakte kelnere med bakgrunn i Perl og C++ ser likevel ut til å trives med å ta opp bestillinger på laks, hummer og indrefilet med tilbehør.

– Mange følte seg ukomfortable med det strenge regelverket som blir praktisert i mange IT-konsern. De føler seg tiltrukket av det løsere, mer åpne miljøet i en restaurant, sier John Challenger i rekrutteringsbyrået Challenger, Gray & Christmas.

Annonse


Til sammen har 35 000 blitt oppsagt i IT-bransjen i USA de siste tre månedene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse