Annonse


Online kopibeskyttelse for PS2

DNA-S skal sørge for at kun de som faktisk har kjøpt rettighetene til å bruke et program eller et spill vil kunne benytte CD-platen. Hver CD og DVD vil være utstyrt med sin egen unike ID-kode. Når en bruker setter platen inn i PS2-maskinen, vil ID-koden og maskinen bli verifisert iver Internett mot en autentiserings-server.

Programvareprodusenten vil være i stand til å sette sine egne begrensninger på DNA-S, slik at de selv skal kunne styre graden av restriktiv kopibeskyttelse. For eksempel vil et vanlig spill kunne spilles kun på maskinen til den som opprinnelig kjøpte CD-en, mens et læreprogram eller flerbruker-produkt vil ha andre betingelser.

Det nye systemet vil naturligvis ikke tre i kraft før Playstation 2 blir klargjort for Internett-bruk, som forventes senere i år. Fra Juli av vil det også bli solgt PS2-harddisker, først i Japan og så i resten av verden, skriver Daily Radar News.

Men piratene finner nok veier rundt dette også, som alt annet…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse