Annonse


Her er Visor Edge

I løpet av kort tid har Handspring erobret 25 prosent av det amerikanske markedet for lomme-PC-er med operativsystemet Palm OS. I Norge, der Oslo-firmaet Mcom AS nylig ble distributør, er markedet i sterk vekst.

Derfor var det knyttet stor interesse til Handspring Visor Edge, da den plutselig ble lansert mandag kveld. Torsdag kommer Handspring-grűnderen Ed Colligan til Sverige for å Norden-lansere Visor Edge.

Visor Edge (i hand)
Sett forfra er Visor Edge lekker.

Sylslank og fjærlett

Avdukingen mandag kveld avslørte en elegant, sylslank og fjærlett lomme-PC. Visor Edge leveres i sølvblank, metallic-blå og -rød design, med et lokk som brettes over skjermen.

Visor Edge veier 136 gram og er bare 1,1 cm tykk (som Palm Vx). Det er mye slankere enn de andre Visor-modellene, fordi Springboard-slotten på baksiden er fjernet. Det er denne slotten som brukes til Handsprings omfattende tilleggsutstyr.

Annonse


Avtagbar Springboard-slott

Visor har i stedet fått en ny Edge-kontakt på baksiden for en avtakbar Springboard-slott som tilkobles når det er bruk for den.

Visor Edge (blå)
Visor Edge i blå metallic versjon.

Gamle Springboard-moduler må plugges inn i denne slotten. Flere produsenter er imidlertid i gang med å lage moduler som plugges direkte til Edge-kontakten.

Visor har altså valgt en liknende løsning som Compaq iPaq, – en slank reisekamerat som ikles »jakker» når den trenger det.

Fast Lookup og Silent Alarm

Handspring Visor Edge har to praktiske, nye funksjoner: Fast Lookup og Silent Alarm. Fast Lookup skal gjøre det mye raskere å gjøre oppslag i dataene, uten spesialpenn eller håndskriftgjenkjenning.

Visor Edge
Den avtagbare Springboard-slotten plugges til Edge-kontakten bak på apparatet.

Silent Alarm er en liten lampe under av/på-knappen som blinker og varsler diskret om avtaler og gjøremål.

Lang batterilevetid

Apparatet lades og synkroniseres i en medfølgende elegant krybbe med USB-tilkobling. Det ladbare batteriet kan hurtiglades, og har i følge Handspring strøm til 3-4 ukers bruk.

Den oppgitte batterilevetiden blir nok kortet inn ganske kraftig når Visor Edge tilkobles tilleggsutstyr.

Leveringsklar i april

Visor Edge har monokrom skjerm, 8 MB minne, Palm OS 3.5.2H2 og bruker DragonBall VZ 33MHz, den raskeste Palm-prosessoren på markedet.

Visor Edge
Sett fra siden er Visor Edge syltynn.

Handspring Visor Edge har en listepris på ca 3.500 kroner, eller 4.300 kroner med moms. Til Norge kommer den sannsynligvis i begynnelsen av april.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse