Annonse


Slik blir norsk supermobil

Det skal ikke skyves under en stol at vi har ventet i spenning på disse detaljene. Men nå har vi dem, og bringer dem med glede videre til våre lesere.

Telefonen er som kjent laget av magnesium. Dette er noe tyngre enn plast, og telefonen får derfor en vekt på 157 gram. Til sammenligning veier Ericssons PDA-telefon R380 164 gram. Ellers ser de tekniske dataene slik ut:

 • Batteri: Li Polymer med standbytid inntil 110 timer.
 • Skjerm: 40 x 40 millimeter LCD, 64.000 punkter, 27 linjer x 40 tegn.
 • Størrelse: 97 x 57 x 31 millimeter
 • Bånd: 900/1800/1900
 • Minne: 3+1 Mb, 265 Kbyte RAM
 • Prosessor: ARM7, 32 bit RISC-basert

Enkle applikasjoner

Telefonen har med andre ord mer minne enn en PDA som Palm m100. Den har også en del enkle applikasjoner som:

Annonse


 • SMS datautveksling
 • E-post (pop3)
 • Internettleser (HTML)
 • WAP
 • Verdensur
 • Kalender
 • Telefonbok
 • T9 tekstinput

Demper stråling

MagCom hevder de har valgt magnesium fremfor plast etter å ha sett hva kameraprodusentene gjør. -Kommer du over en viss prisklasse er det metall som gjelder, hevder MagCom. Metallet skal også redusere SAR-verdien for telefonen.

Telefonen er designet av engelskmannen John Houghton. Den er glatt på oversiden, og har 17 gummiriller på undersiden. Dette skal sikre at telefonen ligger stødig både i hånden og på fast underlag. SIM-kortet skal være plassert under gummien for å spare plass.

Som det fremgår av bildene er dette en flipptelefon der både skjerm og tastatur er beskyttet når telefonen er slått sammen.

Supertelefon?

ITavisen.no har vært beskyldt for å hausse opp forventningene til produktet ved å kalle det en supertelefon. Men faktum er at dette er den første mobiltelefonen med PDA, tre bånd og Internett i ett og samme produkt.

Flere nyheter?

Det ser ut til at MagCom også vil gjøre alvor av planene om en UMTS-terminal med fargeskjerm. I en brosjyre som er laget for å markedsføre MagCom sier administrerende direktør Sten Osther følgende:

“Den første MagCom er på markedet, men vi stopper ikke med dette. MagCom er allerede i gang med sitt neste produkt. Teknologien utvikler seg megetraskt, og vi må holde tritt med det som skjer. MagCom ser fremover, ogutvikler produkter som hele tiden er svært konkurransedyktige”.

Oppgraderbar flash

Det kan i tillegg nevnes at telefonens programvare er flash-oppgraderbar,det vil si at brukeren selv kan laste ned ny programvare fra Internett, ogoppgradere telefonen med nye funksjoner, feilrettelser etc. MagCom er megkjent de første som gjør dette, og dette burde være ganske vektleggende.

Det kan også nevnes at telefonen foreløpig bare har brukt omtrent halvparten av minnet som er tilgjengelig, og her er det rom for mange nye funksjoner og oppdateringer.

Telefonen synkroniserer selvsagt med Outlook.

Minitastatur

Av tilleggsutstyr så vil følgende finnes tilgjengelig originalt med detførste: bærbar handsfree, bærbart minitastatur, lær bæreveske, bordlader,software og kabel for synkronisering med PC, komplett bilmonteringssett,lett reiselader, ekstra batteri, lighterkabel og enkel holder.

For ordens skyld: Informasjon om denne telefonen skal ha vært tilbudt for salg til flere norske medier. ITavisen.no har ikke kjøpt eller på noen måte betalt for disse opplysningene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse