Annonse


Bluetooth i øret

Philips ser for seg flere bruksområder for denne løsningen. Ett er å bruke settet som bærbar håndfri, på samme måte som du i dag kan gjøre med en øreplugg med mikrofon på ledningen. Da kan du koble deg til telefoner eller PCer med bluetooth og snakke i vei, eller du kan benytte settet i en intercomløsning.

Musikk

Et annet bruksområde er musikk. Ved å putte en plugg i hvert øre skal du kunne lytte til musikk i stereo. Da kan du rusle rundt i leiligheten med favorittkonserten på full guffe uten å plage dine omgivelser med støy (at du blir noe åndsfraværende kan kanskje være like irriterende?).

Utvidet rekkevidde

Philips hevder rekkevidden på dette utstyret går langt utover de 10 meterne som skal være begrensningen på slike bluetoothbrikker. Under en seanse i Stockholm før helgen demonstrerte Philips en løsning der en av de fremmøtte journalistene ble utstyrt med et bluetooth-headset og sendt ut av demonstrasjonsrommet. Fra resepsjonen 25 meter unna hadde han fortsatt klar lyd i headsettet.

Løsningen skal ligge i at philips har utviklet en forsterker for signalet, slik at rekkevidenne utvides betraktelig. For ordens skyld nevner vi at headsettet som ble brukt i testen var en diger løsning med bøyle over brukerens hode. Om løsningen vil virke tilsvarende i de små ørepluggene gjenstår å se.

Annonse


Ikke HiFi

Lydkvaliteten er et vesentlig moment ved overføring av musikk. Representantene fra Philips måtte erkjenne at de ennå har et stykke igjen før lyden kan omtales som HiFi, men for den som kan leve med MP3-musikk i enkle øreplugger burde løsningen være grei nok.

Philips vil ikke si noe om hva disse ørepluggene vil koste, men avviser at bluetooth er en rimelig teknologi.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse