Annonse


Nye lomme-PC-er på rekke og rad

– I april vil vi lansere en ny Compaq iPaq lomme-PC med 64 MB integrert minne og trådløst nettverkskort. – Foreløpig er det kanskje ikke så mange som trenger så mye minne. De som ønsker å bruke iPaq-en til musikk og bilder, vil derimot raskt kunne fylle den opp. Noen vil kanskje også laste ned video via GPRS, sier markedsdirektør Inge Knutsen hos Compaq Norge til ITavisen.no.

Trådløs iPaq

I USA planlegger Compaq også å levere en jakke med plass for to PCMCIA-kort samtidig: – Denne løsningen kommer foreløpig ikke til Norge, sier Knutsen. – Derimot kommer det en rekke nye iPaq trådløsprodukter i april.

Alle støtter 802.11 b-standarden med 11 Mb/s overføringskapasitet, og enda raskere løsninger er underveis, forteller Inge Knutsen. Med denne kapasiteten kan iPaq-en vise video med full TV-kvalitet.

Basestasjon med USB

Compaqs nye iPAQ Connection Point er en lekkert designet basestasjon for trådløse nettverk med opptil fem PC-er, enten de er stasjonære, bærbare eller håndholdte. Stasjonen har innebygd brannvegg og andre sikkerhetsløsninger.

Annonse


Noen av Compaqs basestasjoner tilkobles PC-en via USB, og er altså svært enkle å installere.

Bedriftene kjøper Pocket PC

I januar kom Compaq med en rimelig monokrom iPaq-modell. Pocket PC-ene med iPaq i spissen øker sin markedsandel i det profesjonelle markedet, men i privatmarkedet dominerer fortsatt operativsystemet Palm OS. I USA har Palm en markedsandel på 65 prosent. Konkurrenten Handspring spiser av Palms markedsandeler, og har nå 25 prosent.

Palm m105 til Norge

Forrige uke ble Palm m105 med 8 MB minne, Palm Mobile Internet kit, og krybbe for synkronisering lansert i Norge. m105 er en erstatning for Palm IIIxe som nå ikke lenger produseres. Ulempen med m105 og den enda enklere m100, er at de ikke kan oppgraderes med nye versjoner av operativsystemet. Idedata.no selger m105 til 2300 kr med moms.

Palm m105 er absolutt pen å se på, men OS-et kan ikke oppgraderes.

Palm erobrer Japan

Onsdag fikk Palm i stand en distribusjonsavtale med Canon i Japan. Det japanske markedet har lenge vært dominert av Sharps lomme-PC-er, men nå har Palm erobret halvparten. Med Canon i ryggen, styrker de sin posisjon.

Handspring til Norge

Onsdag ble det også kjent at Oslo-firmaet MCOM får Handspring-distribusjonen i Norge. Handspring Visor, den rimeligste modellen, får en listepris på 2200 kr med moms. Den kan utbygges med en rekke moduler.

Til sommeren kommer en GSM-modul til Norge. Sammen med franske Wavecom.com utvikler Handspring nye trådløs-moduler.Den nye toppmodellen Handspring Visor Edge vil sannsynligvis bli lansert med det første. Nettstedet Pdabuzz.com har allerede publisert det første bildet av Visor Edge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse