Hacker

Annonse


Hacktivister – en protestbevegelse?

HackerDette skjedde under et møte i det britiske Institute of Contemporary Arts.

– Hactivister har gitt oss en ny politisk etikk for den siste tidens hacking-virksomhet. Hacktivisme kan ses som det siste uttrykket for en protest mot kapitalismen som har sine røtter dypt i historien, sier den britiske universitetslektoren Paul Taylor til The Guardian.

Meningsfull politisk (h)aktivitet

En gang var hacking kun en geskjeft for nerder som ikke hadde noe annet å gjøre på fritiden enn å bryte seg inn i hytt og pine på nettet. Men under gårsdagens møte i The Institute of Contemporary Arts (ICA) i London ble det lagt vekt på den viktige rollen hackerne spiller som arvtakere etter tidligere tiders protestbevegelser.

“Hvem er den virkelige fienden, Big Brother eller Big Business? For å gå bak medienes sensasjonalisme har vi satt sammen et panel som vil diskutere hvorvidt meningsfull politisk aktivitet kan foregå online”, skriver ICA på sin hjemmeside.

Annonse


Multinasjonale mål

Gammeldags hacking har banet vei for hacktivisme – en politisk undergrunnsbevegelse som bruker digitale våpen i kampen mot globallisering og de store selskapenes dominans på nettet.

Målene for hacktivistenes angrep er i stor grad større multinasjonale selskaper og politiske partier. Svært mange har den siste tiden fått føle hackernes engasjement, som i stor grad uttrykkes gjennom virus og mail-bomber.

På nettet er alle er like

Paul Mobbs fra den britiske hacktivist-gruppen The Electrohippies Collective, kunne fortelle møtet at Internett fjerner fordelene større grupper vanligvis har i form av penger og innflytelse.

– Minoriteter er ikke lenger forhindret av begrenset tilgang. På Internett har alle omtrent den samme tilgangen til de samme ressursene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse