Annonse


Yahoo! fikk scenskrekk

Yahoo!s finansdirektør kansellerer en nettkonferanse i regi av investeringsbanken Merrill Lynch & Co. Nettportalen har ikke oppgitt noen grunn til endringen i planene. Aktørene i aksjemarkedet aner imidlertid uråd. Yahoo! falt mer enn 6 prosent på Nasdaq før aksjen ble suspendert.

Flere ser avlysningen i sammenheng med kvartalstallene og frykter et gevinstvarsel. Andre tror presentasjonen utgår pågrunn av omrokkeringer blant lederne, skriver Bloomberg News.

Yahoo! kuttet inntektsestimatet for 2001 i januar og skyldte på annonsesvikt som følge av nedbremsingen i økonomien. Siden den gang har mange blitt overrasket over hvor rask veksten i økonomien krymper.

– Selskapet må muligens kutte estimatene nok engang på grunn av situasjonen i økonomien og et svakere annonsemarked, skrev nylig Merrill Lynch-analytiker Henry Blodget i et notat.

Annonse


Fire internasjonale Yahoo!-ledere trakk seg nylig. Sjefen i Canada Mark Rubinstein og Fabiola Arredondo, sjefen for Yahoos europeiske virksomhet, trakk seg i februar. Savio Chow, leder for nettportalens Asia-virksomhet og sjefen for virksomheten i Korea, Jin Youm, har også sluttet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse