Annonse


Dell med ultra-slank laptop

Den er to og en halv cm tykk, veier halvannen kilo, har 12,1 tommers skjerm og bruker Intels nye mobile 700 mhz-prosessor.

Alle vil ha lette, tynne bærbare PC’er for tida – både bedrifter og privatpersoner. De store PC-produsentene har tatt konsekvensene av dette. Både Toshiba, Compaq, Dell , Acer og andre har fullspesifiserte, ultraslanke laptop-modeller i sitt sortiment.

Mellomstasjon

En slank laptop er en slags mellomstasjon mellom Notebook og laptop. Salget av slike maskiner ventes å øke kraftig i tida som kommer. Både profesjonelle brukere og privatpersoner vil tydeligvis ha all funksjonaliteten som finnes i en fullblods PC. Samtidig ønsker de at den skal ta minst mulig plass og veie så lite som mulig.

Til Norge?

Dells Inspiron 2001 ble lansert i går og som vil bli lagt ut for salg på Dells amerikanske nettsted i morgen. I USA er prisen like under 20 000 kroner.

Annonse


Fra Dell får vi vite at modelen ikke kommer til å dukke opp i Eurpa, og dermed heller ikke i Norge.

Inspiron 2001 kommer som standard med 128 Mb RAM, 10 Gb harddisk, 56 kbps modem, 8X DVD-ROM-spiller og Windows ME operativsystem.

Arbeidshest

I anmeldelsene som hittil har kommet, blir den beskrevet som en solid arbeidshest. ZDNet mener imidlertid DVD-spilleren bare er middels, og at 3D-grafikken er så som så.

På den positive sida trekkes det fram at alle perfirerienheter kan tas ut og inn uten å skru av og på maskinen, at skjermen er svært god på tross av den beskjedne størrelsen og at maskinen er såpass portabel som den er.

Konkurrenter

Det finnes fra før mange konkurrenter til Inspiron 2001. Toshibas Portege-serie er klart mindre, men føles mer som en subnotebook og har ikke innebygd DVD-spiller. Compaqs Armada M300 er mer sammenlignbar, men er noe større og lavere spesifisert.Acers Travelmate-serie er også et alternativ.

Mac-luksus

Apples nye Titanum G4 Powerbook vakte voldsom oppsikt da den kom for en måned tid siden. Dette er en høyt spesifisert Mac, med alt hva det innebærer av annerledes tenkning i forhold til PC og Windows. I tillegg har den en uvanlig skjerm i bærbar sammenheng – en 15,2 tommers widescreen.

Prisen for dette luksusproduktet ligger da også på det dobbelte av PC-konkurrentene: godt over 40 000 kroner for toppmodellen med 500 mhz G4-prosessor og cirka 10 00 under 30 000 for 400 mhz-utgaven.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse