Annonse


Alt klart for Gameboy Advance

Det har vært solgt over 100 millioner Gameboy siden de første dukket opp på markedet for godt og vel 11 år siden, og nå er en etterlengtet oppgradering på trappene.

Lanseringen av Gameboy Advance skjer 21. mars, og da er det Japan som først får boltre seg med de nye kraftigere maskinene. Den offisielle norske Nintendo-importøren Unsaco venter ikke å få maskinene inn før Juni-August, som sammenfaller med lanseringen i USA.

– Til Norge 22. mars

Derimot hevder den norske uavhengige importøren Multimedia Import Distribusjon å begynne å selge maskinene allerede 22. mars.

– Vi vil ha maskinene inne en eller to dager etter lanseringen i Japan. Vi har sikret oss store kvantum, noe som i utgangspunktet skulle være umuligt, siden kun 1.4 mill eks blir lansert 21. mars, sier Stefan Hilt i Multimedia Import.

– Gameboy Advance blir enormt! 2.7 millioner har allerede blitt forhåndsbestilt i Japan. Det er mange i Norge som venter på dette produktet, det kan jeg lovedeg, sier Hilt til ITavisen.no,

Annonse


Spillene

Det blir naturligvis nye SuperMario-spill på Gameboy Advance

Nintendo forventes stor suksess for den nye Gameboy, delvis fordi de tidligere Gameboy-maskinene har solgt utrolig godt, men også fordi de føler seg sikre på å ha et stort arsenal gode spill tilgjengelig ved lansering. For en komplett spilliste, se www.gameboy.com.

Med Advance kan også fire spillere koble seg opp til hverandres maskiner med en spesiell kabel, for å spille mot hverandre. Det skal også være mulig å koble Gameboy Advance opp mot Nintendos kommende spillkonsoll, Game Cube.

Gameboy Advance er bakover-kompatibel med alle tidligere Gameboy-spill.

Tekniske data

Her er øvrige spesifikasjoner for GameBoy Advance, sammenlignet med Game Boy Color.

Gameboy Advance Gameboy Color
CPU 32-bit ARM med innebygd minne 8-bit Z80
Skjerm 2.9 TFT relektiv LCD

Oppløsning 240 x 160 piksler

40.9mm x 61.2 mm

32.768 mulige farger

Oppløsning 160 x 140 piksler

32.000 mulige farger (56 samtidig)

Størrelse 82mm (l) x 144.5mm (b) x 24.5mm (d) 75mm (b) x 133mm(l) x 27mm (d)
Batterikap. 15 timer (2 x AA) 10 timer (2 x AA)
Programvare Cartridge (minnekort) format

Kompatibel med Gameboy og Gameboy Color

Cartridge (minnekort) format

Kompatibel med Game Boy

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse