Digital-TV illustrasjon

Annonse


Strid om digital-TV løst

Digital-TV illustrasjonEinar Førde og andre toppledere i de skandinaviske kringkastingsselskapene var i går samlet i Stockholm for å komme til enighet om en felles standard. Dette skriver Aftenpostens papirutgave i dag.

To konkurrenter

Hittil har særlig satellittbrukere lidd under at de to dominerende selskapene Canal Digital og Viasat ikke har støttet hverandres standarder. Canal Digital eies av Telenor og det franske Canal Plus, mens Viasat er eid av svenske Modern Times Group, som blant annet eier TV3. Begge selskaper har brukt store beløp på å skyve fram sin egen standard.

Digitalt fra høsten

Enigheten betyr at TV-seere allerede fra høsten av kan bestille digitale tjenester fra hvem de vil, uten å risikere å miste muligheter til å se kanaler som bare finnes hos konkurrenten.

Hittil har Viasat sikret seg retten til TV3 og TV1000, mens Canal Digital Plus distribuerer NRK, TV2 og TVNorge via satellitt. Set top-bokser fra de to konkurrentene har vært innbyrdes inkompatible. Det vil si at du ikke uten videre kunne bruke kort fra ett selskap i det andre selskapets boks.

Annonse


Vekk med analogt

Einar Førde uttrykker overfor Aftenposten at han er tilfreds med at striden nå endelig er løst.

– Nå vil vi kvitte oss med den analoge distribusjonen raskest mulig, sir Førde.

Digital-TV er betydelig billigere å distribuere enn analoge sendinger. I tillegg åpner digital-TV for en rekke nye interaktive tjenester som ligner på de man nå bare finner på Internett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse