Arnt Sommerlund

Annonse


Slik demper du mobilstrålingen

Arnt SommerlundI kjølvannet av strålefrykten dukker det selvsagt opp en rekke løsninger som skal bidra til å dempe eller fjerne strålingen. ITavisen.no har ikke testet disse løsningene, men bringer her en oversikt over noen av produktene på markedet.Quorum Ray Away

Quorum Ray Away

Består av en liten brikke som festes på mobiltelefonen i nærheten av antennen. Den lille brikken skal virke på strålingen slik et prisme virker på lyset. Ved å splitte strålene og spre dem vil skadevirkningen bli redusert. Coghill Research Laboratories har konkludert med at Ray Away gir en markant reduksjon i den strålingen som kan være skadelig for immunsystemet.WaveZorb

Karbonklut

Et britisk firma har utviklet en karbonklut som skal beskytte hjernen din mot skadelig stråling fra mobiltelefonen. WaveZorb er rett og slett et lite stykke karbonstoff som kan settes over telefonens høytaler.

Stoffstykket skal hindre strålingen i å trenge inn i hodet gjennom kraniets øreåpning. Kluten skal stoppe 99 prosent av strålingen, hevder produsenten.No Wave

Annonse


Antenneskjold

En annen løsning er å sette et skjold på mobiltelefonens antenne. Svenske No Wave AB har utviklet et slikt skjold som føres ned over antennen på mobiltelefonen, hvor den festes med et klips.

No Wave-skjoldet har blitt testet av IMST i Tyskland, som har kommet frem til at strålingen blir redusert mer opptil 90 prosent på en del telefonmodeller. Med Nokia 6150 ble det målt reduksjon på hele 97 prosent, opplyser No Wave.

EMF Biochip

EMF Ericsson-batteriEn liten brikke som er bygget inn i batteriet på telefonen skal sende ut sine egne stråler som igjen skal blokkere den farlige energien fra mobiltelefonen. Løsningen kalles EMF bioprotection, og produseres av EMX Corporation i USA.

En undersøkelse viser at man ved å legge disse strålene over elektromagnetisk støy med tilsvarende frekvens og styrke kan dempe den reduserende effekten en 60Hz, 4 mT splittet sinus har på ectoenzymet (92922d)nukleotidase i et kyllingembryos første 72 levetimer (bare si ja, og lat som du forstår).

Wave Buster

WaveBusterDaewo har kommet opp med en løsning de kaller Wave Buster. En liten pute til å sette foran høytaleren skal stanse strålingen uten å redusere telefonens radiofølsomhet eller utgående signal. En mindre pute klebes i nærheten av antennen, enten denne er innbygget eller ekstern.

På produktets hjemmesider kan vi lese at systemet fjerner 70 prosent av strålingen, og at du dermed »reduserer faren for hukommelsessvikt, parkinsons, altzheimer, blodkreft, hjernesvulst og mye mer»(!)

Håndfritt

Løsninger med bærbar håndfri kan i noen tilfeller redusere stråleverdien ned mot null. I andre tilfeller er det påvist at strålingen tvert imot øker, og i gitte tilfeller kan den bli inntil tre ganger kraftigere for den som velger ørepropper.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse