(Illustrasjon)

Annonse


Superrask xDSL

(Illustrasjon)Det amerikanske selskapet New Wheel Technology (NWT) har demonstrert en prototype av en ny VDSL-teknologi (Very-high Data-Rate Digital Subscriber Line), som de kaller [email protected]

[email protected] er en patent under metallisk overføringsteknikk, som gir lenger rekkevidde for overføring av alle typer datarater.

Videreføring av ADSL

Teknologien er designet til å fungere på det eksisterende telefon- og LAN-.kabler, enten vridde kobber-par eller coaxial-kabel, og er en videreutvikling av dagens ADSL.

[email protected] leverer nedstrøms overføringshastighet på 54 Mbps over en distanse på 2,8 kilometer, når det eksisterende kobberet benyttes.

Annonse


Resultatene av VDSL prototypoen fra NWT, har blitt testet av uavhengige ingeniører hos Lucent. Lucent bekrefter at teknologien kan oppnå en overføringshastighet på 54 Mbit/s, melder nettstedet The Register.

Ikke ferdig utprøvd

Et selskap som Broadcom har allerede nettverksløsninger som kan jobbe på slike hastigheter, men kun på distanser som en tredjedel av det teknologien til NWT.

Over et enkelt vridd par, leverer VDSL nedstrøm datarater fra 13 til 52 Mbit/s, og oppstrøm fra 13 til 2,3 Mbit/s. Vanligvis er VDSL begrenset til mellom 300 og 1.200 meter, og er en mye yngre teknologi enn ADSL.

Ennå er ikke standardene for VDSL endelige og teknologiens effektivitet er heller ikke skikkelig utprøvd.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse