Stinger (sendo)

Annonse


Stinger-telefon drøyer

Stinger (sendo)I følge ekspertene vil det drøye mange måneder, før det blir en realitet at Microsofts når smarttelefon-brukere, med sin programvare.

To hindringer er mangelen på tjenester for trådløse høyhastighetstjenester og mangel på support. Det er hittil svært få av telefonprodusentene som har sagt ja til å utvikle telefonen.

Integrerer stemme og data

Stinger, en nedskalert versjon av Windows CE 3.0, har vært under utvikling de siste to årene. Målet til Microsoft er at brukerne skal kunne benytte Stinger-baserte smarttelefoner, til å kjøre enkle Windows-baserte applikasjoner som integrerer stemme og data.

En rekke av tjenestene som er planlagt å legges inn i Stinger avhenger blant annet av GPRS, men man regner med at det vil ta lang tid før standarden er utbredt i Europa.

Annonse


Vil hindre sterk MS-dominans

Foreløpig har kun tre produsenter signert avtale om å lage Stinger-telefonen: Samsung Electronics, Sendo og Mitsubishi.

Produsenter som Motorola, Ericsson og Nokia har alle sagt nei til å lage Stinger-telefoner, og satser i stedet på Symbians Epoc, som er en konkurrerende standard.

Ifølge Ken Dulaney hos analysefirmaet Gartner, er det en redsel hos mobilselskapene, for at Microsoft skal få en for sterk posisjon i markedet. Derfor lar de være å støtte Stinger, skriver ZDnet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse