Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Din Palm er langt fra sikker

Tror du kanskje du forhindrer noen i å titte på dine private notiser og e-mail selv om du har lagt inn passordbeskyttelsen på Palm-en din? Tro igjen…

Palm V
Hvis noen finner eller stjeler PDA-en din, kan du i praksis regne all dataen din som åpent tilgjenglig, til tross for at du kanskje har en passordsperre, skriver ZDNet.

Hvem som helst med en bærbar PC og en seriellkabel kan visstnok bruk en såkalt «bakdør» for å komme seg inn i PDA-en din, og eventuelt lese det som måtte være der av konfidensielt innhold. Bakdøren er tiltenkt program- og applikasjonsutviklere, og er tilgjengelig for alle med standard utviklingsprogrammer innstallert på PC-en sin.

– Dette er spikeren i kista for påstanden om at Palm har noen som helst form for sikkerhet, sier Chris Wysopal i @Stake, firmaet som oppdaget bakdøren.

– Det er ingen reell sikkerhet i passordbeskyttelsen. Det blir som bruke en skjermbeskytter med passordsperre, og tro at maskinen din er sikret mot innsyn på grunn av det, sier Wysopal til ZDNet.

Det forventes at sikkerhetshullet vil bli tettet i neste versjon av Palms operativsystem, Palm OS 4.0, som skal lanseres senere i år.

Stikkord: Mobil