Annonse


Tele2 lover billigere ADSL

Det mest frustrerende for de som bor på bygda, er at alle bredbånds- og ADSL-tilbydere i første omgang kun bryr seg om de største byene samt Akershus. Slik er det også med Tele2.

Tele2 lover at de skal levere begynne å levere ADSL til privatmarkedet i mars. I mars er det kun Oslo-folk som får tilbudet, og i april skal beboerne i de øvrige storbyene få muligheten.

Full pakke fra konkurrenten

Men Tele2 bygger ikke eget nett og setter heller ikke opp egne sentraler.

Selskapets ADSL-tilbud er imidlertid det samme som Telenor i dag gir sine kunder. Selskapet har nemlig ikke egen aksess, ingen sentraler og ingen egne installatører. Til og med modemene som kundene får med sin startpakke er de samme som Telenor leverer.

Annonse


– Innebærer dette at dere bare kan tilby ADSL der Telenor har satt opp sentraler, og når Telenor finner det for godt?

– Ja, siden vi leier aksess av Telenor, er det mye opp til Telenor når og hvor vi kan levere, sier produktdirektør i Tele2. Men aller helst skulle vi levert allerede nå, sier Håkon Dyrnes, produktdirektør i Tele2.

– Alltid billigere

– Men hva er det egentlig som skiller Tele2 sitt tilbud fra Telenor sitt tilbud. Er det egentlig noe i denne pakken som er Tele2 sitt eget produkt, eller er hele pakken kjøpt fra Telenor?

– Der vi først og fremst skal skille oss ut er på pris. Vi skal ligge under Telenor i pris. Vårt må er alltid å ligge under Telenor i pris, forteller Dyrnes.

ADSL-tilbyderen NextGenTel har valgt å kjøpe seg fast operatøraksess. Tele2 ønsket ikke å starte så langt bak i verdikjeden, men heller ha et tilbud som er nesten identisk som Telenor sitt. Dette er selvsagt enn enkel utvei men gir svært liten frihet for Tele2.

Avhengig av Telenor

– I dag har også Telenor problemer med å gi ADSL til kunder som har bestilt. Vil ikke Telenor prioritere sin kunder først, og hvordan kan deres garantere levering til kundene. Kan dette virkelig skje fra og med mars?

– Planen er å starte levering av ADSL i mars, men mye avhenger av Telenor, innømmer Dyrnes.

Visse detaljer skiller likevel de to tilbudene. Telenor krever at man som deres ADSL-kunde også må være telefon- eller ISDN-kunde hos selskapet. I følge Dyrnes skal ikke Tele2 stille noe krav om telefonitilknytning.

Tele2 har også bygget ut sitt eget nett noen steder, men dette er i svært begrenset omfang. I likhet med NextGenTel og Telenor, planlegger Tele2 å komme med et tilbud på IP-telefoni. Men ennå foreligger det ingen konkrete planer om når dette eventuelt vil skje.

Det er trolig Tele2 sitt ønske om å være totalleverandør, som gjør at de tilbyr ADSL selv om de egentlig ikke har et eget tilbud.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse