Annonse


Rykter om ny billig-Palm

M105 skal være det første produktet i en serie med nye PDAer fra Palm, skriver CNET.Målet er å få ut en produktrekke med PDAer som er mer tilpasset forretningsmarkedet, og som kan konkurrere med trådløse terminaler som Research in Motions BlackBerry 2-veis personsøker med e-post.

Synkroniseringsstasjon

M105 vil i USA koste rundt 200 dollar (ca. 1.800 kroner), og ha 8 MB minne. M100 har 2 MB minne og selges i USA for 149 dollar. M105 skal også være utstyrt med RS232-krybbe for synkronisering mot PC, og ikke bare en RS232-kabel som på M100.

Maskinen kommer med fast OS (kan ikke oppgraderes).

Like rundt hjørnet

Etter det ITavisen.no erfarer baserer ryktene seg på et innlegg i en nyhetsgruppe på Internett. Innlegget er skrevet av en person som hevder han er tekniker hos Palm. Denne personen skriver også at M105 vil være klar for salg fra 6. mars, og at Palm M105 vil ha samme funksjoner som IIIxe, i tillegg til at den vil ha Palm Internet Kit installert. Utseendemessig skal maskinen være lik M100.

Annonse


Sist tirsdag bekreftet Palm at de har stoppet produksjonen av Palm IIIxe. Utover dette vil ikke Palm kommentere ryktene.

Palm har måttet finne seg i at rivalen Handspring har kapret en betydelig andel av markedet for rimelige PDAer. Økt funksjonalitet i Palm 105 skal demme opp for dette. I den andre enden av skalaen skal Palm om ikke lenge være klar med toppmodellen M505, som får ekspansjonsmuligheter via en port for SM og MMC-kort.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse