Motorola T260

Annonse


Vraker Motorolas GPRS-telefon

Motorola T260Sentralt plasserte personer i både Telenor Mobil og Netcom har overfor ITavisen.no uoffisielt gitt uttrykk for at de ikke synes noe særlig om pilotmodellen, og at de blant annet derfor vil vente med å markedsføre GPRS og GPRS-tjenester til det kommer andre og bedre telefoner og terminaler.

Passer ikke

Men offisielt vil de ikke være med på å slakte verken Motorola eller Timeport-modellen. Assisterende informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil sier det slik:

– Vi vil på ingen måte drepe Motorola. De har all ære for at de er tidlig ute med GPRS. Men akkurat denne telefonen passer ikke helt til de kravene vi setter til tjenester og ytelse.

Hopper av

Ett av problemene, slik Tumann Johnsen beskriver det, er at telefonen til stadighet hopper av GPRS-nettet når den beveger seg fra dekningsområdet for en basestasjon til en annen. Og når du ikke bruker WAP eller andre nettjenester, kobler den ut etter en stund. Du er dermed ikke alltid på, og da er noe av hensikten med GPRS borte.

Annonse


Rettes opp

Country manager Roy Larsen hos Motorola Norge sier til Itavisen.no at mange av problemene vil være rettet opp i den utgaven som kommer på det norske markedet tidligst neste uke.

– Den er oppgradert fra 1.2 tidsluker til 1.3. Bare om lag hundre telefoner med 1.2 har så langt blitt distribuert i Norge. Jeg kjenner ikke til problemene som du beskriver, men det høres ut som om årsaken ligger i at dette er en tidlig modell. For oss har telefonen fungert utmerket. Ved bruk mot PC har vi vært oppe i en dataoverføringshastighet på 29 kilobits pr. sekund, noe som er veldig bra.

Larsen forteller at det er kampanjer på gang i samarbeid med salgsorganisasjonene både i Telenor og Netcom. Dette får Itavisen.no imidlertid ikke bekreftet hos mobilperatørene.

Han lover at vi skal få oppdatert vår egen Timeport 260 til siste versjon via programvare allerede mandag. Dette kommer vi tilbake til i en eventuell ny test.

Pepper

Timeport 260 har fått pepper i pressen. Både ITavisen.no og andre har testet den, med mindre heldig resultat. Da Dagbladet skulle teste GPRS, ble denne telefonen brukt. Konklusjonen var at GPRS ikke er noe særlig å rope hurra for. Det skyldtes trolig at testmodellen var en tidlig versjon av Motorolas Timeport 260, mer enn at GPRS i seg selv er en flopp.

Egne erfaringer

For Timeport’en er ikke akkurat noen kjæledegge når det gjelder oversiktlighet, spesifikasjoner og funksjoner. Undertegnede har brukt den en god stund, men har nå nærmest gitt opp. Telefonens grensesnitt og stabilitet kunne vært bedre, for å si det diplomatisk.

Uforutsigbar

WAP-leseren er svært uforutsigbar. Å sette opp startside går forholdsvis greit, bare du lærer deg teknikken med å trykke hardt og lenge på »Menu»-knappen rett etter at du har valgt »Acess Internet» fra menyen.

Men vær ikke for sein på labben. Før du vet ordet av det forsøker telefonen å ringe opp standard GSM. Det lykkes den av en eller annen grunn ikke med når telefonen først er satt opp for GPRS. »Network not available» er feilmeldingen vi får. Og da fortsetter den å ringe – helt til du rett og slett må skru den helt av, og på igjen.

Uregistrert

Når den kommer opp igjen, forteller den meg at SIM-kortet mitt ikke er registrert: »Unregistered SIM card».

Når du har satt opp startsida, kan du ikke forvente at den blir værende. Den er tilsynelatende koblet til det amerikanske selskapet Phone.com (nå Openwave), som har en lei tendens til å sette innstillingene dine tilbake til den startsida de liker best – seg selv.

Bruker mer strøm

Strømforbruket et også et problem. Først var batterilevetiden cirka fire dager ved normal bruk. Men siden GPRS-symbolet kom til syne på skjermen mot slutten av januar, har vi måttet lade opp telefonen annethvert døgn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse