GPRS WAP 2

Annonse


Mobilt Internett suger

GPRS WAP 2De fleste forbrukere lar seg ikke imponere av Internett på små trådløse enheter, viser en internasjonal studie fra Accenture.

Tanken er god men utførelsen dårlig, mener de spurte i studien. PCen egner seg langt bedre til nettsurfing, er det gjennomgående svaret. Det er for så vidt ikke overraskende.

– Det er åpenbart langt lettere å koble seg til nettet fra et PC-tastatur, og det er hovedkonklusjonen til studien, sier Accenture-analytiker John Beck til Reuters.

Ikke mye WAP

Kun 15 prosent av alle forbrukere som eier en mobiltelefon bruker den til nettsurfing, viser studien av 3.189 nettbrukere i USA, Storbritannia, Tyskland, Finland og Japan.

Annonse


Studien bekrefter samtidig de enorme forskjellene mellom landene. Finland har i likhet med de andre nordiske landene stor mobil-tetthet, mens Japan med sitt iMode-system ligger langt fremme med trådløst nett. USA ligger langt etter.

Japan stor på mobil Internett

Hele 72 prosent av japanske mobileiere bruker telefonene til nettaksess, i motsetning til usle seks prosent av amerikanerne.

Mindre enn en prosent av de spurte bruker i dag mobilen til shopping på Internett – en av tjenestene ekspertene venter skal drive utviklingen av de såkalte 3G-mobiltelefonene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse