Annonse


Alcatel utsettter 3G

Franskmennene har revurdert sine fremtidsspådommer om 3G, og gir samtidig GPRS utvidet levetid, skriver Total Telecom.

– Det vil ta tre til fem år å få kjørt ut 3G. Vi antar at UMTS-terminaler vil ta over markedet i 2007, ikke i 2005 som vi tidligere har forutsagt, sier Michel Rahier, sjef for Alcatels mobilavdeling.

Alcatel mener at siden fremmarsjen for UMTS vil gå litt tregere enn antatt, vil levetiden for GPRS bli desto lengre. Samtidig får vi bedre tid til å la både GPRS- tjenestene og telefonene modnes. Dagens GPRS-telefoner er kun marginalt bedre og raskere enn de andre waptelefonene, og det er ikke vanskelig å se forbedringspotensiale i lange tider fremover.

– Jeg tror ikke GPRS-markedet vil eksplodere før 2002. I dag leverer ikke teknologien det folk forventer, og operatørene vil gjerne unngå skuffelsen mange forbinder med lanseringen av wap, sier Jacques Combat, direktør for Alcatels Business Systems.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse