Napster + lovparagraf

Annonse


Napster-tilbud frister ikke

Napster + lovparagrafNylig fremmet Napster sitt tilbud til verdens samlede platebransje: de fem største plateselskapene får 150 millioner dollar (1,36 milliarder kroner) hver,. Resten av de mindre selskapene må dele 50 millioner dollar mellom seg (453 millioner kroner) – disse summene skulle utbetales årlig, over en femårsperiode (se Napster: – Vi gir dere ny milliarder)

Men plateselskapene sier nei, skal vi dømme ut i fra de siste dagers utsagn.

Sterk misnøye

Universal Music og Warner Music uttrykte sterk misnøye med forslaget, mens EMI og Sony sier at 9 milliarder kroner er et latterlig lavt tall, melder Reuters.

– Alle som følger litt med i musikkbransjen skjønner at disse tallene ikke er realistiske i en industri som er verdt 360 milliarder kroner, sa Sony.

Annonse


Sony og andre kritiserer samtidig Napster for å fortsatt holde frem med filvekslingstjenesten, til tross for at domstolen holder frem i sine kjennelser om at Napster forbryter seg på opphavsrettsloven.

– De stenger ikke sin ulovlig tjeneste, de stjeler fortsatt fra oss, men likevel ber de oss om å stole på dem, var kommentaren fra et av plateselskapene.

– Skylder mer

Mange talsmenn for platebransjen er altså av den oppfatning at ni milliarder ikke kommer i nærheten av det Napster egentlig er skyldig plateselskapene for opphavsrettighetsbrudd på brukernes nedlasting av over en milliard låter i måneden.

Plateselskapene føler at hvert musikkstykket på denne måten blir verdsatt lavere enn det selskapene selv betaler i royalties til artistene.

I tillegg er det skepsis til hvor Napster egentlig skal få disse milliardene fra, da mange tviler på om den omstridte filbyttetjenesten vil kunne bli gjort om til en fungerende betalingstjeneste innen sommeren, som lovet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse