Treasure Island

Annonse


Spill gratis på digital-TV

Treasure IslandOff-line-spill for digital-TV er satelittkanalenes nye lokkemat til abonnentene. Viasat lanserer i disse dager sin betalingstjeneste for TV-spill, tett etterfulgt av Canal Digital og Telenor Zonavi, som fredag denne uken lanserer en aldeles gratis spilltjeneste.

Bakoverlent underholdning

Canal Digital og Zonavi satser i første omgang på to spill av det temmelig enkle slaget – Pigloo og Treasure Island. Kort sagt spill laget mer for tilbakelente sofaspillere enn ihuga PS2-adrenalister.

– Spillene er ikke laget for å konkurrere med Sony Playstation, forklarer Svein Erik Davidsen, adm. direktør i Canal Digital, til ITavisen.no. – Vi satser i første omgang på å få ut innhold til den vanlige norske TV-brukeren.

Med andre ord er det langt igjen til tredimensjonal action inntar fjernsynsskjermen. Dette skyldes ikke minst kapasiteten i dagens dekodere, eller sett-topp-bokser, som er av det heller begrensede slaget.

Annonse


Canal Digital presenterer spillene i samarbeid med det Telenoreide Zonavi. Zonavi tar mål av seg til å bli en sentral leverandør av interaktive tjenester mot en TV-plattform.

Gamle spill blir som nye

Vanvittig populært

– Dette er bare en forsmak på en helt ny TV-hverdag. Gjennom spillene skal folk venne seg til å bruke fjernkontrollen på en ny måte, før de får tilgang på handelstjenester, informasjon, on-line spill, banktjenester og andre ting, sier adm. direktør i Zonavi, Espen Asheim.-

Vi ønsker simpelthen å være toneangivende i å skape den delen av TV-bildet som folk bruker til interaktivt fjernsyn. Vi ønsker ikke å gjøre TV’en til en PC.

Ferske undersøkelser fra Frankrike og Storbritannia viser at spill som digital TV-tjeneste er vanvittig populært. I Frankrike spiller over 74 prosent av de digitale fjernsynstitterne daglig spill på TV’en. Gjennomsnittlig spilltid er 41 minutter – et fantastisk høyt tall sett i forhold til den tiden folk flest slår i hjel på en Internettside.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse