Napster (MP3-program)

Annonse


Napster: -Vi gir dere ni milliarder

Napster (MP3-program)Napster kom med sitt tilbud til platebransjen på en pressekonferanse i San Fransisco, i håp om å sikre den populære filbyttetjenestens fremtid etter forrige ukes rettsdramatikk (se Napster får fortsette)

Napster vil gi hvert av de fire store plateselskapene $150 millioner (1.36 milliarder kroner) årlig, og $50 millioner (453 millioner kroner) til å deles årlig mellom uavhengige plateselskaper, skriver CNet. Det vil da være opp til plateselskapene og formidle disse inntektene videre til artistene.

Med andre ord tilbyr Napster seg å punge ut over 1.8 milliarder kroner årlig til plateselskapene over en femårsperiode. Disse pengene vil blant annet komme fra brukerne, når Napster innfører et betalingssystem.

En mulig betalingsmodell vil være å betale en månedlig avgift, alt fra $2.95 for noen få nedlastinger til så mye som $9.95 for ubegrenset tilgang.

Annonse


RIAA fnyser av tilbudet

Men milliardene til tross, Hilary Rosen i interesseorganisasjonen Recording Industry Association of America (RIAA) tilbudet, og forlanger at Napster setter en stopper for filvekslingen umiddelbart.

– Dere hevder at dere er legitime, og jeg ber dere om å handle deretter. Stopp overtrampene, stopp taktikkene som forsinker rettergangen, og gjør alvor av planene om å bygge et legitimt system, var Rosens ord til Napster-ledelsen.

Hvor mange faller fra?

Adm.direktør i Napster Hank Barry innser at innføringen av en betalingsmodell sannsynligvis vil føre til et frafall blant de 64 millioner registrerte brukerne av dagens gratistjeneste, men tror ikke det vil være et problem å holde løftene om årlige milliardutbetalinger til plateselskapene.

Hvis bare 2 millioner av dagens 64 millioner brukere betaler en månedsavgift på $4.95 (45 kroner), vil Napster få inn 1.08 milliarder kroner i året. Med 14 millioner betalende brukere vil den årlige inntekten være hele 7.5 milliarder kroner, ifølge Barrys utregninger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse