Tollerud

Annonse


Glem SMS – nå kommer MMS

TollerudMMS (Multimedia Messaging System) blir etter alt å dømme arvtageren til SMS (Short Messaging Service), eller det vi i dag kaller tekstmeldinger.

Communicator kan

I Cannes demonstrerer Nokia systemet med sin nye 9210 Communicator, som kommer på markedet om kort tid og som er forberedt for det nye formatet. Ericsson må ta til takke med prototyper som enda ikke er klare for markedet ennå.

Det oppsiktsvekkende er at de to erkekonkurrentene har klart å enes om en og samme standard. Det er jo ikke tilfelle når det gjelder ringetoner og logoer som nå bruker SMS-formatet.

Motorola med egen standard

Motorola er derimot ikke enig. Den amerikanske mobilprodusenten satser i stedet på WIM – Wireless Instant Messaging. Dette systemet støttes av deres nye Accompli PDA-telefon. Telefonen trenger imidlertid tilførsel av ekstra programvare for å kunne kjøre WIM.

Annonse


Motorola samarbeider med USAs største nettilbyder America Online (AOL) om å utvikle tjenester for den nye standarden.

Demonstrasjon

Selskapet Logica, som er med i MMS-familien, har bebudet en demonstrasjon i samarbeid med en av de største mobiloperatørene i Europa. Hvem dette er, er foreløpig ikke kjent.

MMS baserer seg på dagens GSM-nett, og er skreddersydd for GPRS og »generasjon 2.5» mobilstandarder.

POP på mobil

Noe av den største nytteverdien er sømløs overgang mellom vanlig e-post og SMS. Tidligere har det vært mulig, men ganske trøblete å lese e-posten på mobilen. Med MMS vil en vanlig POP-konto på Internett kunne settes opp lekende lett på en mobiltelefon, uten å kalle opp en WML-side via WAP.

De øvrige tjenestene, som lyd, bilder og animasjoner, krever langt kraftigere telefoner enn det som er vanlig i dag. Disse telefonene er det første steget mot mobile terminaler vi hittil bare har sett som prøvemodeller i mobilprodusentenes reklamemateriell.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse