Annonse


Studenter får 100 Megabit

Med en løsning som omfatter ni kilometer høyhastighets fiberoptikk, switsjer, telefonsentral, ISDN-telefoner, trådløse telefoner samt kabel- og intern-tv har Narvikstudentene blitt »bredbånds-adelen» i Norge.

Med et komplett hjemmekontor som er oppkoblet mot høgskolens data- og telefonnett 24 timer i døgnet er det kun fantasien som setter grensene for hvordan hverdagen kan organiseres.

Gratis telefon på campus

Med fri tilgang til Internett kombinert med aksess til høgskolens dataressurser blir begrepet å studere hjemmefra ikke bare ord, men en reell mulighet.

Kombinert med dette er det etablert et telefonsystem som ikke bare gir gratis telefoni mellom studentene, skolen og Studentsamskipnaden (SSiN), men som også er operativt med trådløse telefoner som har dekning i alle studentbyene, på høgskolen, idrettssenteret og i barnehagen.

Samarbeid med Alcatel og Enitel

Bredbåndsnettet består av et spredenett som leverer gigabit, og som gir 100 megabit ut til hver bruker. Vi snakker her om en hastighet som langt overgår tradisjonell nettverkstrafikk i norske bedrifter som fortsatt gjerne har en begrensning på 1 – 10 megabit.

Det er Studentsamskipnaden i Narvik som i samarbeide med Høgskolen i Narvik, Alcatel Distribusjon AS og Enitel ASA har etablert høyhastighetsnettet som omfatter samtlige studenter som bor i samskipnadens boliger.

Den offisielle åpningen skjer torsdag 1. mars.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse