Digitalfjernsyn

Annonse


Skritter mot felles digital-standard

DigitalfjernsynITavisen har tidligere skrevet om arbeidet med å komme frem til en felles plattform for overføring av digitalt fjernsyn. I dag bruker Canal Digital plattformen MediaHighway mens Viasat satser på OpenTV.

Det meste tyder på at de fleste etterhvert blir nødt til å konvertere til fellesstandarden Multimedia Home Platform (MHP).

Samarbeid med franskmenn

Som første steg på veien har Canal Digital nå inngått et samarbeid med franske IDP, som leverer programvaren RegieLine. RegieLine gjør det mulig for innholdsleverandører innen digital-TV å utvikle tjenester innen alle områder av interaktivt TV – interaktiv reklame, magasiner, elektronisk handel, info-tjenester og lignende.

RegieLine lager applikasjoner uavhengig av transmisjons-plattform, og innholdet som utvikles i programvaren er følgelig like relevant for den kommende MHP-standarden som Canal Digitals nåværende standard MediaHighway.

Annonse


Mulig å nå alle plattformer

Tjenestene som utvikles i RegieLine vil følgelig kunne brukes både av betal-TV-kunder med dagens dekodere og de kommende MHP-boksene. Forutsatt at IDP har avtaler med Open TV platformer i området vil det være mulig for innholds eierne å nå alle plattformer i regionen med en eneste tjeneste i alle teknologiene på en gang

– Dette vil føre til at vi raskere kan få opp nye tjenester basert på lokalt, norsk innhold, sier Svein Erik Davidsen, adm. direktør i Canal Digital til ITavisen. – For forbrukerne betyr det at de kan bruke MediaHighway-dekodere på MHP-plattformen når den blir felles standard en gang i fremtiden.

Betyr bredere utvalg av tjenester

Først og fremst betyr samarbeidet mellom IDP og Canal Digital et bredere utvalg av interaktive tjenester og en raskere overgang til MHP-plattformen, som allerede er standard i store deler av Europa.

– RegieLines teknologi gjør det mulig for oss å raskt utvide utvalget av interaktive tjenester som vi kan tilby våre kunder. Vi vil bruke dette verktøyet til å utvikle et komplett utvalg av i- TV tjenester, fra Enhanced TV løsninger til handle portaler, blader, kontinuerlig oppdatert værmelding og børs data, sier Terje Storhaug, sjef for Products and Technology i Canal Digital.

– Videre vil innholdsleverandører som ønsker å utvikle nye interaktive TV tjenester være sikre på at teknologien er enkel å bruke og fremtids rettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse