Bill Joy

Annonse


Hemmelig våpen mot Microsoft

Bill JoySun aller sin nye programvare Jxta, er Sun sitt bidrag til peer-to-peer teknologien, som for alvor ble kjent med fidelingstjenester som Napster.

Sjefsforskeren til Sun, Bill Joy, annonserte programvareprosjektet på torsdag i San Francisco, og henvender seg nå til programmerere utenfor selskapet. Håpet er å få hjelp til å standardisere Jxta, som basis for bygging av nye peer-to-peer applikasjoner.

Utfordrer .NET-initiativet

Prosjektet er en direkte utfordring til .NET, Microsofts forsøk på å gjøre Windows, til det operativsystemet som skal bli fremtidens fundament på nettet.

Sun sitt største håp er åpenbart å forsøkte å knytte til seg samfunnet rundt åpen kildekode med sitt Jxta fremstøt. Jxta kommer til å være åpen kildekode programvare, noe som innebærer at hvem som helst kan modifisere og redistribuere programvaren uten restriksjoner. Selvsagt håper Sun på å få noe igjen for dette fremstøtet.

Annonse


Sun har en rekke distribuerte kommersielle applikasjoner som de ønsker å kjøre på Jxta. Jxta vil inkludere standarder for hvordan enheter i ett pee-to-peer nettverk identifiserer seg selv og samles sammen. Det vil også inkludere en sikkerhetsmekanisme for å sikre seg at de distribuerte programmene ikke skader enhetene de kjører på.

Sun One

Sun sin visjon for fremtidens Internett, kalles Sun One, og Jxta er en del av denne. – Sannsynligvis vil dette bli en del av Sun One plattformen, men vil sannsynligvis bli en av de enkleste delene, uttaler Joy, til Zdnet. Joy benekter at Sun vil forsøkte å få kontroll over den fremtidige peer-to-peer utviklingen.- Vi forsøker ikke å få alle til å lisensiere dette slik vi gjorde med Java, sier Joy, i følge Zdnet.

Det har vært merkelig tyst rundt Sun det siste året, men for under to uker siden lanserte de endelig sin Star Portal, som nå har fått navnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse