SMS-vign

Annonse


Snakker seg til rettsalen

SMS-vignDanskene bruker så mye penger på mobilprat, SMS og wapping at de ender i retten. Regningene vokser dem simpelthen over hodet, skriver Berlingske Tidende.

– Dette er en ny tendens. Den har oppstått i løpet av de siste par årene. Jeg har temmelig mange saker liggende, med unge mennesker som har fått en mobilgjeld på mellom 5000 og 30.000 kroner, sier politietterforsker Erik Boisen i Københavns ordenspoliti.

De gjeldstyngede er stort sett i alderen 18-35 år. Det dreier seg om hele 700 saker i året, kun i København. Det danske forbrukerrådet hevder problemet spesielt skyldes at unge har blitt lokket med billige mobiltelefoner.

TeleDanmark bekrefter at selskapet taper millioner på dårlige betalere. De forsvarer markedsføringen og tilbudene om superbillige mobiler med bindingstid, med det faktum at det hele er godkjent av teleselskapets juridiske avdeling.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse