Neset, Tore

Annonse


Venter på bredbånd fra UPC

Neset, ToreJeg hadde hørt det verste om UPC. At de toppet klagestatistikken hos Forbrukerrådet, at de aldri svarte på telefonen. Og sist, men ikke minst: At bredbåndstilbudet deres både var ustabilt og langt fra ga den hastigheten som loves.

Teste dem

Nettopp derfor bestemte jeg meg for å teste dem. Oslos største og Norges nest største kabelselskap kunne vel ikke være så ille? Jeg hadde allerede kabelen deres i huset med et utall TV-kanaler, selv om UPC ikke visste om det.

Det hadde seg nemlig slik at jeg kjøpte ny bolig høsten 1999. Den forrige eieren hadde UPC kabel-TV. Da jeg avviklet UPC-abonnementet jeg hadde i min forrige bolig, fylte jeg samtidig ut et skjema for å få det overført til den nye boligen.

Det viste seg ikke å være så enkelt. Men skitt au, jeg fikk jo ingen regninger heller.

Annonse


Bare inntil!

Og så var det Internett, da. UPC lover 384 Kbit/s nedlasting og 128 Kbit/s nedlasting av data for 349 kroner måneden. Det er i grunnen et knalltilbud, når du ser på hva konkurrentene tar.

Men når du ser at det står »inntil» foran hastighetene, er det grunn til å bli litt mistenksom.

Uansett. UPC opererer ikke med binding, så hva kunne jeg tape?

Mitt forhold til kabel-TV ble ordnet. Nå får jeg regning på 59 kroner og seks øre hver måned.

…og vi venter

Internett har derimot latt vente på seg. Da selgeren var her en søndag før jul, gikk alt faderlig fort. Alle papirer ble underskrevet i en fei, og jeg fikk vite at installasjonen skulle være ordnet innen en uke.

Noen dager seinere ringte selgeren og sa at installatøren var overbooket, og siden jeg skulle ha en ny kontakt til arbeidsrommet i 2. etasje ville det ta noe mer tid.

Ny telefon fra selgeren like før julefreden. Nå skulle de komme 10. januar. Det var bankers.

Det ble 9. januar, og jeg tenkte det var best å ringe for å forsikre meg om at de ikke hadde glemt meg.

Det hadde de ikke. Men de kunne ikke komme i morgen, fordi det fortsatt var retursperre på anlegget mitt. Og jeg ville vel gjerne sende data ut?

Retursperren skulle fjernes uten kostnader, lovte de.

Stillheten

Så ble det stille. Etter å ha mast noen ganger, har jeg nærmest gitt opp. Det siste jeg hørte, var at de ville ta kontakt i begynnelsen av neste uke. Om det betyr at de virkelig kommer, kunne de ikke si.

Har du skapt deg et dårlig rykte, gjelder det å leve opp til det. Er det slik UPC tenker?Jeg surfer fortsatt med analogt modem, og vurderer nå ISDN for smertefri overgang til ADSL.

Hva er dine erfaringer med UPC og bredbånd! Del dine opplevelser og diksuter med andre på ITavisen.nos diskusjonsforum.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse