Annonse


Politi raider MP3-elskere

Hittil er fem fildelingsbrukeres hjem raidet, for å sjekke om brukerne bryter loven av opphavsrett. Politiet ransaket det første hjemmet allerede i desember og to til i januar. Dette i følge Olivier Boagert, påtalemyndighetenes talsmann.

Han uttaler at ransakingene var en del av etterforskningen mot nettsiden mp3blast.com, men legger til at fire saker mot Napster-brukere også er under vurdering.

Overvåker tusenvis av brukere

Den belgiske avdelingen av International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) gir politiet informasjon om Napster-brukere og håper at de blir forfulgt for brudd på lovene om opphavsrettighet.

IFPI hevder å ha en sporingsteknologi som kan overvåke tusenvis av brukere.

Annonse


EU vedtok strengere lov

Onsdag vedtok EU-parlamenteten strengere lover for beskyttelse av opphavsrettigheter. Vedtaket kom få dager etter 9th U.S. Circuit Court of Appeals besluttet at Napster må sjekke at filutvekslingen som foregår på tjenesten ikke bryter med åndsverksloven.

EUs lovgivning får ikke praktiske følger før de nasjonale parlamentene gir sin tilslutning. Denne prosessen tar opptil 18 måneder.

IFPI sier de ikke har problemer med nedlasting av musikk til privat bruk, men hevder at når musikken kan spres til store mengder av bekjente bør lovens lange arm fungere, i følge Salon.com.

Mange hevder nå at EU helt ukritisk følger opp alle kravene til musikkindustrien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse