Sommerlund (bekymret)

Annonse


Mitt første møte med ADSL

Sommerlund (bekymret)I dag, torsdag 15. februar, kom ADSL til min bolig på Grünerløkka i Oslo – tre måneder etter at jeg bestilte tjenesten. Men jeg skal vel egentlig ikke klage – mange av dere lesere må nok vente ennå en stund før ADSL rulles ut over det ganske land.

Grei installering

En tekniker fra Telenor dukket opp like før klokken 09.00 – på tampen av det tidspunktet jeg fikk oppgitt av Telenor kundeservice.

Men fyren var hyggelig, fortalte på en grei måte hva han skulle gjøre:Sette opp en ekstra boks for å ta ut ADSL-signalet fra den vanlige telefonkontakten, samt montere et ADSL-modem på veggen for bruk med PCen. Teknikeren tok seg godt tid og forklarte (jeg fortalte ikke at jeg var journalist før han var ferdig). Pluss til Telenor for god service – når de først kunne levere.

Vi puttet CD-platen med den tilsendte programvaren i PCen, og installerte de nødvendige programmene. En omstart, og programvaren var klar til bruk. Deretter koblet vi den medfølgende nettverkskabelen mellom vårt standard nettverkskort og det nye ADSL-modemet på veggen.

Ja – la det være sagt: Vi var feige. Vi leste og fulgte bruksanvisningen. Det er kanskje er noe unorskt. Men det gjorde at ADSL-installasjonen funket på første forsøk! (De av oss som har levd et par år med datamaskiner vet at så ikke alltid er tilfelle.)

Annonse


Nettverksabelen som fulgte med var for øvrig kanskje noe kort – to meter lang.

Jeg glemte vel å nevne at jeg kjører Windows 98 på en PC med 550 MHz prosessor og har 256 MB minne.

Opplevelsen

Første møte med Telenors ADSL var positiv. Teknologien fungerer, og det gjør også den medfølgende programvaren. Hastigheten opplevdes betraktelig raskere enn min gamle ISDN-oppkobling – uten at jeg foreløpig har målt reell hastighet.

Jeg har valgt mediumutgaven: 702 Kbit/s nedlastingshastighet og 128 Kbit/s opplastingshastighet. Det finnes også to andre varianter på henholdvis 384/128 kbit/s og 1024/256 kbit/s.

Men den beste følelsen med ADSL er at jeg alltid er pålogget. Jeg slipper å tenke på at tellerskrittene løper av gårde og medfører ukontrollerbare telefonregninger. Å jobbe hjemmefra (hjemmekontor) har blitt langt mer praktisk.

Det eneste jeg ikke likte helt var at den endret oppsettet på startsiden min – det kunne jeg gjerne fått lov til å velge selv. Men for folk flest er det vel kanskje å foretrekke at installeringen gjør alt automatisk? Vel – startsiden (i Internet Explorer) forandret jeg raskt tilbake til ITavisen.no (gikk inn på menyen ‘Verktøy’, valgte ‘Alternativer for Internett’ og tastet inn / under punktet ‘Startside’).

Hvilke erfaringer har DU! Del dine erfaringer og diskuter med andre på ITavisen.nos diskusjonsforum.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse