Anna Kournikowa

Annonse


Nederlender bak Kournikova

Anna Kournikowa– Jeg gjorde det for moro skyld, opplyste OnTheFly i går. – Jeg ønsket aldri å skade dem som åpnet vedlegget. Uansett er det deres egen skyld at de blir infisert.

Brukte virusverktøy

OnTheFly, som altså komponerte det svært så hissige viruset, forteller videre at han brukte et allerede eksisterende verktøy for produksjon av virus, Vbs Worm Generator for å lage ormen.

Deretter gav han den ekle ormen navnet Anna Kournikova, kamuflerte den som en jpg og betraktet en hel verden bli infisert av det de trodde var et lekkert bilde av den 19-årige tennisspillerinnen.

– En virusgenerator er et verktøy som kan brukes av enhver uten teknisk innsikt. Generatoren kan brukes til å utvikle virus med egenskaper man selv forteller programmet. Heretter lager programmet selv det nye viruset eller ormen. Viruset/ormen er deretter pakket og klart til å bli sendt ud på Internett. Hele herligheden kan hentes af enhver fra et website for “Virii” placeret i Argentina, opplyser den danske virusanalytikeren Peter Kruse i virus112.com.

Annonse


Alvorlig brudd

Eksperter ved [email protected] arbeider på spreng med å finne ut hvem som skjuler seg bak det mystiske aliaset OnTheFly. De bygger på en godt underbygget mistanke om at Kournikovas bakmann er fra Nederland, angivelig samme person som postet et annet virus på nyhetsgruppen alt.comp.virus.source.code, på nettet til [email protected]

En talsmann for [email protected] sier til ZDNet at de vil slå raskt og hardt ned på det de regner som et alvorlig brudd på reglene for bruk av nyhetskanaler.

Den som først knyttet Kournikova til den nederlandske moromannen var Richard Smith i amerikanske Privacy Foundation, som også spilte en sentral rolle i avsløringen av Melissa-viruset for to år siden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse