Bonsaikatt1

Annonse


Nett-katt på glass

Bonsaikatt1

Fenomenet ser ut til å være satt i gang av dyrehatere. Om det ikke er en dårlig spøk, er det en ekstrem form for dyreplageri.

Dopet

Oppskriften er som følger: Du doper ned katten din (eller naboens) og legger den på glass. Deretter sender du resultatet til nettsiden bonsaikitten.com for vurdering.

Vinnere er katte-eiere som har greid å legge det stakkars dyret i en mest mulig ukomfortabel stilling – i den grad det kan være komfortabelt å ligge i et syltetøyglass i det hele tatt.

Annonse


Fenomenet er oppkalt etter den japanske skikken med å plante små trær i glasskolber, en vanlig pyntegjenstand i mange japanske hjem. Levende dyr har derimot japanerne ikke brukt så langt.

MIT-studenter

Bak bonsaikitten.com står et knippe studenter ved det høyt respekterte lærestedet MIT – Massachusetts Institute og Technology. Tanken bak er å latterliggjøre ekstreme dyreaktivister, som bruker nær sagt alle metoer for å stoppe pelsdyravl, dyreforsøk i laboratorier og slaktehus.

Studentene har fått svar på tiltalte. De har fått megabytevis av hatefull epost. En dyreaktivist møtte personlig, med revolver i lomma. Han slapp imidlertid ikke inn på universitetsområdet.

– Snille gutter

Men nettstedet har også fått positiv respons fra mange nettbrukere med sans for provoserende, svart humor. Interessen har vært så stor at nettstedet har måttet opprette en egen malingliste, der interesserte kan lese siste nytt om Bonsaikatt-hobbyen.

Nettstedet er anmeldt av flere dyrevernorganisasjoner, og FBI vurder å sette i gang etterforskning.

– Vi er snille gutter. Vi ønsker bare å sette søkelyset på den uspiselige politiske korrektheten som hersker ute i samfunnet, sier en av studentene bak tiltaket.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse