Lommesattellit

Annonse


Din egen satellitt for under en halv million

Lommesattellit

Det amerikanske selskapet One Stop Satellite Solutions (OSSS) tilbyr såkalte picosatelliter til velbeslåtte privatpersoner. For drøye 400 000 kroner kan du kjøpe deg en kubeformet liten sak som skal skytes opp i verdensrommet fra Baikonur i Kasakhstan den 15. november i år.

Hobby-forskning

Det dreier seg i første omgang ikke om kringkasting, noe som kanskje hadde vært mest interessant for de fleste. Meningen med de små satellittene er å kunne utføre egne undersøkelser i verdensrommet, til bruk i forskning.

OSSS har likevel visjoner om at dette er begynnelsen til en satellitthimmel for alle, der man kan tenke seg billig-kringkastning på verdensbasis i stor skala.

Annonse


Konseptet er utviklet av professor Robert Twiggs ved Stanford-universitetet.

Neste oppskytning ventes å finne sted i år 2002.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse