Mummieremote

Annonse


Barnesikker fjernkontroll

Mummieremote

Det amerikanske firmaet lanserer en ny fjernkontroll de kaller Weemote. Fjernkontrollen kan programmeres slik bare kan se TV-kanaler, videokassetter og DVD-filmer som foreldrene godkjenner.

Ikke bombesikker

Problemet er selvsagt at barna bare kan spasere – eller krabbe – bort til TV’en eller DVD-spilleren og gjøre akkurat som de vil.

Fobis mener likevel at de færreste mindre barn er tilbøyelige til å tukle med slikt utstyr. Det er fjernkontrollen de lærer seg først, hevdes det. Dessuten har mange TV-apparater, DVD-spillere og til og med videospillere innebygget barnesikring – enten mekanisk eller elektronisk.

Annonse


Fjernkontrollen er ikke akkurat komplisert høyteknologi. Har du et satellittanlegg med 60 kanaler, kan du legge inn inntil fem godkjente kanaler på fjernkontrollen. Resten må du enten bruke TV’en eller en annen fjernkontroll på.

Enkel

Fobis mener at deres fjernkontroll er så enkel at barna vil foretrekke å bruke den. Dersom barnet vil se Mummitrollet på video, kan hun eller han bare trykke på én enkelt knapp i stedet for å trykke på »VCR», skru på videoen og trykke »play».

I prinsippet kan alle programmerbare fjernkontroller gjøre det Weemote kan. Men de fjernkontrollene som allerede er på markedet er for kompliserte å bruke for små barn, hevder Fobis.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse