Iomega LifeWorks

Annonse


Zip kjører program

Iomega LifeWorksDet finnes om lag 40 millioner Zip-stasjoner rundt om i verden, og Iomega har nå begynt å levere Zip-plater med selvdrevne Active Disk-programmer som lagrer dataene på den samme platen.

Foreløpig finnes det bare et fotoprogram og et selvangivelsesprogram av denne typen, men flere er underveis.

Iomega har dessuten lansert det spennende filadministrasjonssystemet 1Disk.

Fotoprogrammet LifeWorks

Iomega LifeWorks Photo Album er et ActiveDisk-program som organiserer fotografier og annen grafikk, og lagrer dem på den samme Zip-platen.

Annonse


Programmet opptar bare 10 MB av en 100 eller 250 MB plate, så det er god plass til bilder. Når en Zip-disken er full, er det bare å kopiere programmet til en ny plate. Deretter kan du sette platen i en annen PC med Zip-stasjon og vise bildene.

LifeWorks kan organisere fotos, vise lysbildeshow og lage en collage som fyller hele fotopapiret, men programmet er litt for snaut til egentlig å være interessant.

Selvangivelse med TurboTax

Det amerikanske selvangivelsesprogrammet TurboTax 2000 fra Intuit finnes også i ActiveDisk-versjon. Dette bestselgerprogrammet fornyes hvert år, og det er derfor en fordel å slippe å installere det på harddisken.

Med TurboTax 2000 ActiveDisk kan du lagre hele selvangivelsen på Zip-platen. Både TurboTax og LifeWorks ActiveDisk koster 30 dollar (260 kroner) i USA, men i Norge er TurboTax av liten interesse. Hva med daTax?

1Disk holder orden på filene

Iomega har også begynt å tilby 1Disk – et interessant, nytt filadministrasjonssystem.

1Disk holder orden på innholdet på alle flyttbare plater (og bånd) som du putter inn i PC-en, enten platen står i stasjonen eller ikke. Derved blir det mye enklere å finne filer som du lagrer utenom PC-en.

Test det hos Iomega!

Når du åpner, redigerer, flytter, sletter, skifter filnavn eller lagrer nye versjoner av filer på Zip-, Jaz-, CD-RW- eller DVD-plater, logger 1Disk endringene i sin database som altså fremstår som en stasjon på PC-en.

Du kan laste ned en prøveversjon av 1Disk på Iomegas nettsted wwww.iomega.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse