Springsteen

Annonse


The Boss tapte nettkamp

SpringsteenTidligere har både Madonna, Julia Roberts, Nicole Kidman og familien til Jimi Hendrix vunnet søksmål mot nettsteder som bruker kjendisnavnene deres i domenenavn.

Dårligere har det gått for Sting, som nylig tapte søksmålet mot nettstedet sting.com, som er et nettsted for spillinteresserte oppkalt etter en TV-serie og som verken har noe med musikk eller den britiske pophelten å gjøre.

I god tro

Springsteens advokat førte saken i Geneve. Den sveitsiske retten kom til at den kanadiske fanklubben hadde handlet i god tro, ikke hadde noen økonomiske motiver og på ingen måte hadde forbrutt seg mot Springsteens opphavsrett.

Til forskjell fra Madonna er ikke Bruce Springsteens et registrert varemerke. Dessuten var madonna.com et pornosted, solgt av en domenehai med rene økonomiske motiver. Dette er trolig medvirkende årsaker til at Madonna vant, mens kollega Springsteen måtte gi tapt.

Annonse


Den kanadiske fanklubben fant det underlig at deres idol, som er kjent for å ha et liberalt forhold til uautoriserte konsertopptak (»bootleggers – roll your tapes!») og som i større grad enn andre bryr seg om vanlige fans, skulle gå til søksmål mot dem.

www.brucespringsteen.com kommer opp i søkemotorer, men fungerer ikke når du klikker på det. Ukjent av hvilken grunn. Uansett ville den godeste Springsteen hatt litt av en jobb å gjøre. For ute på nettet finnes både brucespringsteen.de, brucespringsteen.nl og flere andre bruce’r med ymse landskoder.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse