Annonse


Opera til grasrota

Opera Software og Labour and Society Internationl har inngått et partnerskap for å utvikle ett startsted på nett for fagforeninger og deres medlemmer, ved å kombinere portalen LabourStart og Operas nettleser.

– Ved å utvikle Opera LabourStart Browser åpnes det opp nye muligheter for Opera. Med verdens største grasrotbevegelser i ryggen som bidrar til å distribuere Opera, vil vi få mange tusen bye brukere som tar del i Operas Internett opplevelse, uttaler Jon S. Von Tetzchner, adm. direktør i Opera.

Avtaler i Norge og Nederland

– Opera LabourStart Browser vil sørge for en ny, unik måte for medlemmer i fagbevegelsen verden over, til å være oppdaterte, kommunisere og handle umiddelbart når det kommer til fagforeningsspørsmål, sier Eric Lee, PR-koordinator for Labour and Society International.

I følge pressemeldingen har fagforeninger i Norge og Nederland allerede inngått avtaler om å benytte netteleseren, og i tillegg har selskapet vært i kontakt med en rekke fagbevegelser i en rekke øvrige land. LO og FAFO gir full tilslutning til prosjektet.

Annonse


Valla liker at Opera er norsk

– Jeg synes det er en god ide med en egen nettleser for fagbevegelsen. Nettleseren kan bli et viktig redskap for representanter i fagorganisasjoner til å jobbe over landegrensene. Det gleder oss også at det er et norsk selskap som produserer nettleseren, og at selskapet er åpne til fagforeningsarbeid, uttaler Gerd Liv Valla, nestleder i LO.

Den norske og nederlandske versjonen av Opera LabourStart Browser, vil være tilgjengelig for nedlastingen allerede torsdag, opplyser Opera Sowtware i sin pressemelding.

Her kan fagbevegelsens egen nettleser lastes ned www.labourstart.org/opera.shtml.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse