Verdens minste robot

Annonse


Verdens minste robot

Verdens minste robotDen er langt fra mikroskopisk, men kan likevel inneha tittelen “verdens minste autonome robot”. Det er forskere ved Sandia National Laboratories som står bak den vesle knerten på størrelse med en tommelfingernegl, som de hevder kan brukes til å finne miner og kjemiske våpen.

Langt frem

En gang i fremtiden. For selv om roboten er her, med 8 K ROM prosessor, to motorer, temperatursensor, sensor for kjemiske forbindelser, miniatyrkamera, mikrofon og en kommunikasjonsdings, er det langt frem til praktisk benyttelse av denne typen miniatyrteknologi, melder Beyond2000.

– Dette kan bli roboten for fremtiden, sier Ed Heller i Sandias minirobot-prosjekt. – Det kan hende at denne typen roboter vil bli i stand til å utføre kompliserte oppgaver som i dag gjøres av langt større roboter, som å lokalisere og desarmere landminer.

Robotsvermer

Ed Heller ser for seg at den lille robot-spionen sniker seg inn i bygninger og kommuniserer med basestasjonen ved hjelp av kommunikasjonsutstyr i mikroklassen. Hele svermer av miniatyrroboter kan arbeide sammen og kommunisere i kompliserte operasjoner.

Annonse


Roboten er av utseende lik en bitteliten stridsvogn. Den drives av tre små klokkebatterier, hvilket er et klart tegn på et av de store problemene forskerne står overfor.

– Batterier er noe vi jobber mye med, sier Heller. – De må bli mindre og kraftigere dersom vi skal kunne lage mindre roboter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse